banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Karikatürleri asan belediyenin başkanına istifa çağrısı

Diyarbakır’da DBP’li belediye tarafından reklam panolarına asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürü, İslam’a ve Müslümanlara hakaret olarak gördüklerini belirten Diyarbakır Sağlık Sen Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, belediye eş başkanlarını toplumun vicdanına verdiği ağır hasardan dolayı istifaya çağırdıklarını söyledi.

Belediyenin ‘bilmiyorduk, özür dileriz’ sözlerinin arkasına sığınmasının kabul edilmeyeceğini belirten Ensarioğlu, “Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından, ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekmek amacıyla billboardlara asılan skandal afişte kullandığı karikatür, Diyarbakır halkının karikatür krizinde yüz binlerce kişiyle tepki gösterdiği karikatürlerden biriydi. Diyarbakır Yenişehir Belediyesi; Diyarbakır halkından gelen tepkiler üzerine “bilmiyorduk, özür dileriz “gibi başka bir skandalın arkasına sığınmalarını kabul edilebilir bir gerekçe olarak görmüyoruz. Bu konuda Sağlık-Sen Diyarbakır Yönetimi olarak halkımızın ve üyelerimizin vicdanlarından taraf olduğumuzu deklare ediyoruz.” dedi.

“Belediye, kör ve ideolojik bir belediyecilik anlayışı sergiliyor”

“İstasyon meydanında, yüz binlerce insanın tepki gösterdiği karikatürlerden aynı şehirde yaşayan belediye eş başkanları ve yöneticilerinin bihaber kalmasını inandırıcı bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.” diyen Ensarioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Halkının yüzde 95’inden fazlasının Müslüman olduğu Diyarbakır’da, yapılan araştırmalara göre, yüzde 76’sının kendisini Kürt, Türk, Zaza, Arap gibi etnik kimlikten ziyade öncelikle Müslüman olarak tanımladığını biliyoruz.  Bir halkın inancına bu kadar uzak kalan Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin, ne kadar kör ve ideolojik bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini bu vesile ile görmüş bulunuyoruz. Peygamberimize hakarete tepki gösteren bir halkın zekâsıyla dalga geçercesine aynı karikatürü dönüştürüp, şehrin en işlek caddelerine afiş olarak asma aymazlığında bulunan yöneticileri öncelikle kınıyoruz.”

“Diyarbakır eş başkanlarına güven sarsılmıştır”

İnanç noktasında belediyeye güvenlerinin kalmadığını ifade eden Ensarioğlu, “Söz konusu skandal, hangi amaç ve niyetle yapılırsa yapılsın testi kırılmış ve inançlar noktasında Diyarbakır Yenişehir Belediye Eş Başkanlarına güven sarsılmıştır. Toplumu kutuplaştıran bir siyasi zihniyetin ötekileştirici yüzü olarak karşımıza çıkan belediyecilik anlayışını kabul edilir bulmuyor, belediye eş başkanlarını toplumun vicdanına verdiği ağır hasardan dolayı istifaya çağırıyoruz.”diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.