banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Karaköprü'ye 'Nar'lı logo (VİDEOLU)


Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması ile birlikte belde statüsünden ilçe konumuna geçen Karaköprü Belediyesi yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Karaköprü Belediyesi, Estetik ve Kültür Komisyonu ile Plan Proje Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı yeni logoyu Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi tanıttı.

Karaköprü Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen yeni logonun tanıtım toplantısına, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları ve Karaköprü Belediyesi Kültür Komisyonu üyeleri katıldı.

Yeni logonun Karaköprü ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi;  “Karaköprü Belediye Başkanlığımız 2014 seçimleri ile birlikte ilçe statüsüne kavuşturuldu. Biz daha önce belde olarak hizmet ediyorduk. Şimdi de ilçe olarak hizmet etmenin uğraşı içerisindeyiz. Karaköprü son bağlanılan yerleşim alanları ile birlikte 99 mahalleye çıktı. Dolayısıyla gerek AK Parti grubu olarak ve gerekse meclisimizin istişare toplantılarında ilçemizde bir logo değişikliğinin olabileceği kurumsal olarak bize bağlanan mahalleleri kapsayabilecek bir çalışmaya imza atmamız gerektiğini düşündük. Bizde bu çalışmayı Karaköprü Belediye Başkanlığı, Estetik komisyonumuz, Plan ve Proje müdürlüğümüz, Kültür komisyonumuz ortak çalıştılar. Kültür komisyonumuzun vermiş olduğu rapor doğrultusunda, meclisimize sunulan Karaköprü Belediyesinin logosu yeni haliyle onaylandı. Ben öncelikle emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum” dedi.

Belediyenin bundan sonraki tüm çalışmalarında yeni logonun kullanılacağını aktaran Başkan Çiftçi, “Bundan sonra Karaköprü Belediye Başkanlığını tüm çalışmalarında yeni logomuzu kullanacağız. Logomuzda arkadaşlarımız eski renkleri tamamıyla korudular. Karaköprü ilçemizle özdeşleşen Karaköprü narını ve Karaköprü yeni şehirleşen yeni kentleşen bir değer olduğu için bunun kıymetini yeni yapılaşma olarak ve adını aldığı köprü üzerinde kıymetli bir Karaköprü işleyerek değerli bir noktada ilham alıp güzel bir logo çalışması yaptılar. Kurumumuza yakıştı” diye konuştu.

Başkan Çiftçi, yeni logonun, Karaköprü İlçesine ve Karaköprü Belediyesine hayırlı uğurlu olması diledi.

 

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ LOGO AÇIKLAMASI:

Karaköprü İlçesi 1992’de Belde olarak kurulmuş, 2013’te Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla ilçe statüsü kazanmıştır.

İlçe Logosunda bulunan “1992” tarihi, Karaköprü’nün kuruluşunu temsil etmektedir. Karaköprü’nün en önemli iki sembolünden biri olan NAR, modernize edilerek logonun merkezine; diğer önemli sembol olan ve aynı zamanda ilçeye adını veren Karaköprü ise logonun alt kısmına yerleştirilerek bütünsel bir kompozisyon elde edilmiştir. Logonun üst kısmında bulunan Osmanlı Lalesi figürü, 1651 yılında Bağdat seferine giderken Karaköprü’de konaklayan 4. Murat’ın Karaköprü’yü Şazeli Şeyhi Ali Dede’ye vakfetmesinden esinlenerek kullanılmış, İlçenin Osmanlı yadigarı olma özeliği vurgulanmıştır. Yine logonun üst kısmındaki pırlanta motifiyle Karaköprü’nün şehrin en değerli mücevheri olduğu ifade edilmiştir. Logonun tam ortasındaki figür; hem ilçenin önemli yol güzergahında oluşunu, hem modern bir yerleşim yeri olduğunu sembolize ederken aynı zaman da ilçenin yeni simgelerinden olan saat kulesini temsil etmektedir.  Logonun alt kısmındaki kubbe şehrin inanç yönünü, açık bir kitap olarak düşünüldüğünde de ilçenin bilime, sanata, estetiğe bakışını ifade etmektedir.

Logonun merkezindeki iki çizgi ilçenin atılımcı, yenilikçi ve dinamik yapısını vurgulamaktadır. Genel olarak hem geleneksel, hem de modern yapısıyla dikkat çeken ilçenin bu yönü logonun geneline sindirilerek bir ruh oluşturulmuştur.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.