Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_a5g2leena2gdj9ob6dvvqd5b81, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Karakayalı’nın isminin okula vermesine tepki gösterdi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Karakayalı’nın isminin okula vermesine tepki gösterdi

Konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi veren Ayhan, Önergesinde şu iddiaları gündeme getirerek İçişleri Bakanı Afkan Ala’nın cevaplandırmasını istedi; “Şanlıurfa ilimizin Siverek ilçesinde 1993 tarihinde korucu olan Kemal KARAKAYALI ve üç korucu arkadaşı trafik kazası sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir. Yöre halkının anlatımlarına göre Kemal KARAKAYALI ve üç korucu bir kadını zorla arabaya bindirerek kaçırdıkları iddia edilmektedir. Durumu fark eden kadın direksiyona atılarak kazaya sebebiyet verir. Kazada Kemal KARAKAYALI, üç korucu arkadaşı ve kadın yaşamlarını yitirirler. Korucu KARAKAYALI’nın ismi 21 yıl aradan sonra Siverek ilçesine bağlı Hamam Ören köyünün okuluna verilmiştir.”

Bu bağlamda;
1- Şehitlik mertebesi hangi kanunun ilgili maddesince belirlenmiştir?
2- Korucu Kemal KARAKAYALI’nın şehit kabul edilmesi ilgili kanunda ön görülen kriterleri karşılamakta mıdır?
3- Siverek ilçesine bağlı Hamam Ören köy okuluna “Şehit Kemal KARAKAYALI” ismini hangi devlet kurulunun talebi ve onayı ile verilmiştir?
4- Bakanlığınızın bilgisi dahillinde midir?
5- 21 yıl önce yaşanan olayda yaşamını yitiren köy korucusunu görev icabı değil de trafik kazası
6- sonucunda öldüğü halde şehit kabul edilerek köy okuluna adının verilmiş olmasının yarattığı rahatsızlık ve huzursuzluğu gidermek adına Bakanlık olarak ne gibi girişimleriniz olacak?
7- Bakanlık olarak böyle bir düzenlemede sorumluluğu bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma talimatınız olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.