banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Kara çarşaftan sol örgüt çıktı

İstanbul’da bir kuyumcuyu soyan sol örgüt mensubu iki kişi dehşet saçtı. Biri çarşafa bürünen iki erkek, karı koca rolünde kuyumcuyu soymaya çalıştı. Soyguncular önce kuyumcu ile babasına, ardından bir vatandaşa ateş açtı. Baba ve vatandaş öldü. Bir inşaat işçisini de rehin alan zanlılar yakalandı.
İstanbul Pendik’te bir kuyumcuyu soyan sol örgütmensubu iki kişi korku filmi gibi sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Yeni bir örgüt kurma hazırlığında olan şahıslar, örgütün ihtiyaçlarını finanse etmek için bir kuyumcuyu hedef seçti. Bunun için örgüt elemanlarından biri çarşafa büründü. İkili karı koca rolü yaparak Güllübağlar Mahallesi’ndekiMerve Kuyumculuk’a geldi. Ancak kuyumcu Şakir Bilgin (46) ile o sırada dükkanda bulunan babası Rıfat Bilgin soygunculara direndi. Bunun üzerine soyguncular, baba oğula ateş etti.
KURŞUN KALBİNE İSABET ETTİ
İki kurşun Şakir Bilgin’in koluna isabet etti. Baba Rıfat Bilgin ise kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Bu sırada yoldan geçen Yetkinay Urtekin (26), altınlarla kuyumcudan çıkan soyguncuları engellemek istedi. Soyguncular, yollarını kesen Urtekin’i de yaraladıktan sonramotosikletle kaçtı. Ancak soyguncular, kısa süre sonra bir panelvana çarptı.Motorları hasar gören iki soyguncu yaya olarak kaçmaya devametti. Soyguncular, kaçış için kullanmak üzere park ettikleriminibüsün bulunduğu sokağa geldi. Bu sırada takipte olan polisler, minibüse binen soyguncuları sıkıştırdı. Çarşaf giyen soygunculardan Cem G. (34),minibüsten inerekkaçtı. CemG.bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalandı.Diğer soyguncu Ali Haydar Y. (34) ise polislere ateş etti. AliHaydar Y. çıkan çatışma sırasında, yakındaki inşaatta çalışan MesutDemirtaş’ı rehin aldı. Çatışmada soyguncu ile rehin aldığı inşaat işçisi yaralandı. YaralılarMarmara Üniversitesi Eğitim ve AraştırmaHastanesi- ’ne kaldırıldı. Kuyumcunun kalbinden yaralanan babası Rıfat Bilgin, ile soyguncuları engellemek isterken karnından vurulan Yetkinay Urtekin tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.
Yeni örgütü finanse edeceklerdi
Pendik’teki soygunu yapan şahısların yeni yapılanma hazırlığında olan Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist (TKP/ML) Konferans adlı sol örgüte mensup oldukları öğrenildi. Şahısların örgütün TKP/ML grubundan ayrılarak yeni bir örgüt kurmak için soygunu gerçekleştirdikleri belirlendi. Minibüsün içinde 2 boru tipi bombanın yanı sıra polis yeleği, el yapımı fünye, silah ve çok sayıda mermi de bulundu. Yaralı olarak ele geçirilen Ali Haydar Yínin üzerinden tabanca, Cem Gínin üzerinden ise MP5 otomatik silah çıktı. Şahısların yeni kurmak istedikleri örgütü finanse etmek için soygunu planladıkları ortaya çıktı.
KAYNAK: BİLAL ŞAHİN / BUGÜN GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.