Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ifdncioiid3gf155in4oddgib3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
'Kan dökmek hiçbir sorunu çözmez' haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

'Kan dökmek hiçbir sorunu çözmez'

Bölgede yaşanan şiddet olaylarının son bulması için basın açıklamasında bulunan Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD) Başkanı Rıdvan Işık, kan dökmenin hiçbir sorunu çözmediği gibi sorunları derinleştirdiğinin altını çizdi.

Türkiye’de yıllarca denenen ve hedefi olmayan kanlı süreçleri tekrar yaşamak istemediklerini belirten DİŞAD Başkanı Işık, Türk ve Kürt’ün Müslüman olduğuna ve aynı kıbleye yöneldiğine dikkat çekerek iç içe yaşamış 80 milyonluk ülke halkının ayrıştırılıp parçalanmasının hiç bir güç tarafından başarılamayacağını ifade etti.

Bugüne kadar yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Işık basın açıklamasında, “Kurtuluş savaşında Çanakkale’de, Sarıkamış'ta, Yemen'de ve vatanın birçok yerinde aynı mezarı paylaşmış et tırnak gibi bütünleşmiş Türk ve Kürt halkı ne yazık ki birbirine karşı kışkırtılmakta ve birbirine düşman edilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

‘Kan dökmek hiçbir sorunu çözmez’

Kan dökmenin hiçbir sorunu çözemeyeceği gibi hiçbir zaman halklara huzur, saadet ve mutluluk da getirmeyeceğine vurgu yapan Işık, aksine kan dökmenin bölge halkının sorunlarını her yönüyle derinleştirdiğinin altını çizdi.

Hiçbir annenin savaş ve ölüm istemeyeceğine değinen Işık daha sonra, “Diyarbakır'da yaşayan şehit aileleri olarak, silahlı terör örgütlerinin silahlarını susturmasını ve yeniden barış ile huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Halkımızın da daha sağduyulu davranmasını tahriklere kapılmamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘İslam kardeşliğini ortadan kaldırmak istiyorlar’

Batıda yaşayan halka seslenen Işık, Kürt kardeşlerimize yapılan anlamsız ve provokatif saldırılara karşı birlik olma çağrısında bulunurken,  bu saldırıların birliği bozmak için iç ve dış terör mihraklarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağına dikkat çekti.

Türkiye’de asıl yapılmak istenenin İslam kardeşliğini ortadan kaldırılıp İsrail ile İsrail zihniyetine benzer İslam ümmetine ve milletlere zarar verecek bir yönetim inşa etmek olduğunu söyleyen Işık son olarak, “Bölgede yaşayan Kürt halkı bunu kabul etmeyecek ve bu oyunlara asla alet olmayacaklardır. Bizim içimiz yanıyor başkasının yanmasın. Biz bu çatışmaların bitmesini ve artık kimsenin ölmesini istemiyor ve her türlü terör eylemini kınıyoruz.” İfadeleri ile basın açıklamasına son verdi.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.