banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Kan davasında Kejan ve Şeyhanlı aşiretleri barıştı

Bayramın Özüne Uyan Barış

 

Barış yemeğine Vali Güvenç’in yanı sıra her iki ailenin mensupları ile Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek, Kasım Gürpınar ve Seyit Eyüpoğlu, Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ile daire amirleri eşlik etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, barışın önemine değinerek, “Sudan sebeplerle birbirimizi üzmeyip, canımızı yakmayalım. El birliğiyle buradan rica ediyorum, bölgemizdeki anlamsız davalara son verelim. Burada herkes aynı duygu ve düşüncede herkesin nefsine biraz daha hakım olmasını istiyorum” dedi.

Son bir yılda 10 – 15 barış yemeğine katıldığını hatırlatan Vali Güvenç, “Ne kadarda birikmiş ne kadarda insanların yürekleri yanmış. İnşallah bu davaları kökten bitireceğiz. Barışa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Barış yemeğinde Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek, Kasım Gürpınar ve Seyit Eyüpoğlu birer konuşma yaparak bayramın özüne yakışan bu barışın daim olması gerektiğini söyleyip her iki aileyi duyarlılıklarından dolayı tebrik ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.