Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_eupn2m4f4teets5hjuk856doc6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Kan davalı Şimşek ve Çeçan aileleri barıştı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Kan davalı Şimşek ve Çeçan aileleri barıştı



Suruç ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen barış yemeğine Vali Celalettin Güvenç, Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şimşek ve Çeçan Ailelerinin mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Suruç Müftüsü Mustafa Altun’un okuduğu duanın ardından, salonda bulunan her iki ailenin ileri gelenlerini barıştırarak kan davasını sona erdiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  aradaki husumeti bitmesini sağladıkları için her iki aileye de teşekkür etti.

Kendisinin de bu bölgenin bir evladı olduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, 4 aydır görev yaptığı Şanlıurfa’nın bu tür olaylarla anılmasının kentin imajını zedelediğini söyledi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

Sebepsiz yere insanların birbirini kırıp üzdüğünü ve genç yaşta insanların hayatını kaybettiğini anlatan Vali Güvenç, “Şu cennet vatanda huzur içinde, kardeşlik için de yaşacağımıza, çalışacağımıza, kazanacağımıza; Türkiye’ye, Dünya’ya örnek olacağımıza televizyonlarda gazetelerde kötü haberlerle anılıyoruz. Buna artık hep beraber el birliğiyle dur diyeceğiz. Bu vesileyle bütün küskün ailelere barış çağrısı yapıyorum, kardeşlik çağrısı yapıyorum. Artık bu devirde karşılıklı vuruşmanın yeri kalmamıştır. Bunun ne inancımızda nede günümüz dünyasında yeri vardır. Karıncanın haksız yere incitilmesinin hesabının sorulacağı bizler nasıl oluyor da birbirimizi bu kadar üzüyor, birbirimize bu kadar zarar veriyoruz. Bu güzel memlekette barış içinde yaşacağımıza korku içinde yaşıyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Bütün herkesten yaşlılardan, gençlerden, aile büyüklerinden herkesten rica ediyorum. Artık bunları bitirelim. Bunun bedeli Urfa’ya, ailelerimize çok ağır olmaktadır. Kötü haberlerle Türkiye’nin gündemine geldiğimiz için yatırımcı ilimize gelmemekte, göçler olmakta ve yuvalar yıkılmaktadır. Kavgayı, gürültüyü bitireceğiz. Şanlıurfa’nın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Güvenç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve yaşanan sorunların devlet kadrolarına, mahkemelere taşınması gerektiğini ifade ederek, buradan çıkacak sonuçlarını kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

Şanlıurfa’nın önü açık bir şehir olduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Şu anda 2 milyon dekar araziyi suluyoruz. İnşallah seneye bu güzelim Suruç ovasında 1 milyon dekar araziyi sulamaya başlayacağız. Tek başına Türkiye’nin pamuğunun yüzde 55’ini biz üreteceğiz. Artık devir iyi ziraat yapma, para kazanma, sanayiye yatırım yapma devri, çocukları okutma devridir. Şanlıurfalı 660 bin okul çağında çocuğumuz var. Bu 660 bin çocuk birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Lüksemburg’un nüfusu 450 bin. Bu çocukları okutup geleceğe hazırlamalıyız. Bu çocuklar okuduğunda Urfa’yı da Türkiye’yi de yükseltirler. Bu güzelliklere sahip çıkıp birbirimizi sevelim. Zenginliğimize, toprağımıza, kardeşliğimize sahip çıkalım. Birbirimizi gereksiz yere üzmeyelim” dedi.

Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut ve ilçenin ileri gelenlerinin ailelerle yaptıkları görüşmeler sonuncunda tatlıya bağlanan olay 2010 yılı Ağustos ayında taraflar arasında çıkan silah kavga sonucu bir kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla son bulmuştu.


www.balikligol.com

Kan davalı Şimşek ve Çeçan aileleri barıştı ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.