banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Günümüzde bazı yapıların ‘kadınlara özgürlük’ safsatası adı altında kadınları ahlaksızlaştırdığını ve köleleştirdiğini söyleyen Din Gönülleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş, Kadınların değerini İslam’dan önce, İslam’dan sonra ve Ahir Zaman olmak üzere üç sınıfta değerlendirdi.

İslam’dan önce kadınların cahil yaşadıklarını, kadınların ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüklerini, köle olarak pazarlarda satıldığını hatırlatan Donmuş,

Peygamber Efendimiz döneminde İslamiyet'in gelişi kadınların büyük bir değer gördüğünü ve tüm haklarının yeniden iade edildiğini söyleyen Donmuş,  "Ahir zamanda yani günümüzdeki kadınlara gelince; kadınların kendilerini kolay bir şekilde ifade ettiğini görüyoruz. Kadınlar bu dönemde iş hayatına girdiğini, kimileri tarafından dışlandığını da görüyoruz. Kadınların İslam’dan öncesini, sonrasını ve ahir zamandaki durumunu değerlendirdiğimiz zaman; en çok İslam’la değer kazandıklarını net bir şekilde görüyoruz." dedi.

"Bazı yapılar kadınları ‘özgürlük’ adına kadınları sokaklara çıkarırlar"

İslam’a bağlı bir kadının ailenin ve toplumun manevi değerlerini koruduğunu ifade eden Donmuş, "Hangi zaman olursa olsun her şeyden en önemlisi Allah’ın kadınlara ne emrettiğini bilmektir. Bugün İslam’a bağlı bir kadın, ailenin ve toplumun manevi değerlerini koruyan bir öğretmendir. Bugün bazı yapılar kadınları ‘özgürlük’ adına kadınları sokaklara çıkarırlar. Yine bu yapılar medyalarını kullanarak, şiddet gören bir kadını fotoğraflı bir şekilde haber yaparak toplumu ve diğer kadınları kışkırtmaktadırlar. Bu yapıların amacı; kadınları maneviyattan uzaklaştırmak, toplumu ahlaksızlaştırmak için oynadıkları bir oyun olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

"Kadının özgürlüğü kendi evidir"

Kadınların özgürlük safsatası adıyla meydanlara inip, İslam namına uygun olmayan hal ve hareketleri sergilemesinin özgürlük olmadığına işaret eden Donmuş, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kadının maneviyatında sokağa çıkmak gibi bir özgürlük şekli yoktur. Kadının özgürlüğü kadının evidir. Kadının asıl özgürlüğü, yetiştirdiği çocuğu, yetiştirdiği gençlik ve yetiştirdiği toplumdur. Yoksa kadının özgürlük namına meydanlara inip, İslam namına uygun olmayan hal ve hareketleri sergilemesi özgürlük değildir. Günümüzde kadınların özgürlük safsatası adıyla yola çıktığını ve tesettürden uzak bir hayat yaşadığına şahitlik etmekteyiz. Bazı kadınlar ise tesettür biçimiyle, Peygamber Efendimiz’in (sav) yasakladığı biçimde bir tesettürle takınıyorlar. Ne yazık ki ahlaksız yapıların oyununa gelen kadınların, özgürlük adı altında köleleştiklerini görüyoruz." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.