banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

İTTİHAD'dan Mevlid Kandili mesajı

Âlimler ve Medreseler Birliği İttihad’ul Ulema tarafından, Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerinin bin 444’üncü yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Mesajda Hazreti Muhammed’in mübarek viladetinin bin 444’üncü yıldönümünü idrak edildiği hatırlatılarak, “Geçen her sene-i devriyede İslam ümmetinin rehberîzişâna olan ihtiyacı çok daha fazla artıyor. Müslümanların içerisinde bulunduğu esef verici mevcut sorun ve sıkıntılar bizlere, insanlık rehberine olan ihtiyacımızı hatırlatıyor, nasıl büyük bir eksiklik içerisinde olduğumuzu bizlere gösteriyor.” Denildi.  

Mevlid Kandili mesajının devamında, dünya ve ahiret saadetinin yegâne vesilesi olan Hazreti Muhammed’in yaklaşık 15 asır önce dünyaya teşrifiyle azgın ve zorbalara huzursuzluk ve manevi sıkıntılar geldiği belirtilerek, “Mazlum ve mustazaflar, sebebini bilmedikleri halde bir huzur hissettiler. Büyük umut ve beklentilerle efendimizle birlikte özgürlük ve sonsuz saadetin mutluluğuna doğru gittiler.” İfadelerine yer verildi.

Mesajda son olarak, “Âlimler ve Medreseler Birliği olarak iki cihan serverinin mübarek doğumu vesilesiyle İslam ümmetinin kandilini tebrik ediyor, Efendimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak adına bütün Müslümanları, daha fazla çaba ve gayret içerisine girmeye çağırıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.