banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

İtalyadan Mardine hediye 15 eşek

Mardin Belediyesinin kenttin dar ve merdivenli sokaklarında çöp toplama işinde kullanılmak üzere İtalyadan talep ettiği 15 eşeğin iki hafta içinde Mardine geleceği bildirildi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yaptığı basın açıklamasında, kenttin dar ve merdivenli sokaklarında çöp toplama işlerinde kullanılan ve kadrolu olarak istihdam edilen 48 eşekten 10unun yaş ve çeşitli nedenlerden dolayı emekliye ayrıldığını ifade etti.

Bir yıldan bu yana eşek bulmak için çalıştıklarını söyleyen Ayanoğlu, yaklaşık 5 ay önce kendilerini ziyaret eden İtalyanın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsiliden eşek talep ettiklerini söyledi.

EŞEKLER İTALYADAN GELECEK

İtalyadan iki hafta içinde 15 eşeğin geleceğini bildiren Ayanoğlu, eşeklerin bir haftalık eğitime tabi tuttuktan sonra çöp toplama işinde kullanılacağını belirtti.

Ayanoğlu, şöyle konuştu: Temizlik hizmetini üstlenen eşekler, tarihi kentin araç girmez sokaklarını sabahın erken saatlerinde tırmanarak görevli çöpçülerimizin topladığı çöpleri taşımada kullanılıyor. 562 ana arter ve dar merdivenli ara sokakları bulunan Mardinde çöpler ancak eşeklerle toplanabiliyor. İtalyaya ihracat yapan Ordulu bir firma bizimle irtibata geçerek bu eşekleri ücretsiz bir şekilde Mardine getirebileceğini iletti. Konu hakkında teknik çalışmayı arkadaşlarımız yapıyor. 15 gün içinde 15 eşek Mardine gelmesini bekliyoruz. Bu eşeklerimize bir haftalık bir eğitim verdikten sonra kadroya alıp diğer eşeklerimiz gibi çöp işlerinde kullanacağız.

Ayanoğlu, eşeklerin erkek ve güçlü olmasına dikkat edildiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.