banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

İşte o çıkışın nedeni!

Şanlıurfalı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkayanın, başörtüsü ile ilgili çıkışının perde arkasında şu yatıyor!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkayanın, AK Partinin muhalefet partileri ile “başörtüsü sorununu çözüme kavuşturma” ümidiyle bir araya geldiği saatlerde yaptığı “laiklik açıklaması”yla ilgili kulağıma çok ilginç bir iddia geldi.

İddiaya göre, Yalçınkaya bu çıkışı, Yargıtay Başkanlığı için yaptı.

Evet evet, Yargıtay Başkanlığı için.

Yargı kulislerinde şunlar konuşuluyor:

Yalçınkaya “Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin giyimlerini düzenlerken türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımak, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturur” açıklamasıyla gündemin üst sıralarına oturdu.

Amacı, Yargıtaydaki Hükümet karşıtı çevrelerin dikkatini çekmek, onların gözüne girmekti.

İddiaya göre, Yalçınkaya, yakın bir zamanda görev süresi dolacak olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçekerin koltuğuna talip ve şimdiden bunun için kulis yapıyor.

YARGITAYDA HÜKÜMET KARŞITI ÜYELER ÇOĞUNLUKTA

Başsavcılık görevi kısa bir süre sonra sona erecek olan Yalçınkayanın Yargıtay Başkanlığı koltuğuna oturabilmesi Yargıtay üyelerine bağlı.

Anayasaya göre, Yargıtay Birinci Başkanı kendi üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla dört yıl için seçiliyor.

Yargıtayda hükümet karşıtı üyelerin çoğunlukta olduğu biliniyor.

İDDİA ŞU

“Yalçınkaya da bu üyelerin gözüne girebilmek için böyle bir çıkış yaptı. CHPnin bile sıcak baktığı başörtüsü konusundaki bu çıkışının temelinde bu yatıyor!”

ÖZBEK İLE TARHAN DA ADAY

Bana gelen bilgilere göre, görev süresinin dolmasına kısa bir süre kalmışken HSYK Başkanvekilliği görevinden istifa eden Kadir Özbek ile YARSAV Başkanı Emine Tarhanın hedefinde de Yargıtay Başkanlığı var.

Yargıtay Başkanlığı için bu 3 isim şimdiden kıyasıya bir kulis yarışı içinde.

Özbek, “Hükümet karşıtı bir çıkış” edasıyla görev süresinin dolmasına kısa bir süre kalmışken HSYK Başkanvekilliği görevinden istifa ederek, bu yarışta önemli bir hamlede bulundu.

YARSAV Başkanı Tarhan da hükümet karşıtı çıkışlarını her geçen gün sertleştirerek, yarışta geri kalmamaya çalışıyor!

YALÇINKAYA ARAYI AÇTI!

Yargıtay yarışında son hamle Yalçınkayadan geldi. Yalçınkaya hükümet karşıtı bu laiklik çıkışı ile Yargıtay çevrelerinde Özbek ile Tarhanın bir adım önüne geçmiş oldu!

Yargıtay üyeleri arasında şimdilerde daha çok Yalçınkaya konuşuluyor. Hükümetin karşısında en büyük direnci Yalçınkayanın gösterebileceği ifade ediliyor. Yalçınkayanın desteklenmesi görüşü ağır basıyor.

İlerleyen günlerde gerek Kadir Özbekten gerekse YARSAV Başkanı Tarhandan hükümete karşı daha sert açıklamalar gelmesi bekleniyor.

habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.