Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_69q64cutatq4fjpf701f51bsf0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
İşte Kış Lastiği Takmayanın Cezası haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

İşte Kış Lastiği Takmayanın Cezası

Yönetmelikle beraber yolcu ve yük taşıyan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Yolcu ve yük taşıyan araçlar her yılın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takacak. Bakanlık hava şartlarının durumuna göre bu süreyi bir ay uzatabilecek. kış lastiği takmayan aracın işleteni hakkında 500 lira idari para cezası karar tutanağı düzenlemesinin ardından araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmesine izin verileceği açıklandı.

LASDER Başkanı: Kış Lastiği Yönetmeliğine tam destek veriyoruz

LASDER Lastik Sanayicileri Derneği Başkanı ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, yolcu ve yük taşıyan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getiren yönetmeliğin kış aylarında %20 artan ve de can ve mal kaybına yol açan trafik kazalarını engellemede önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bayman, “Bakanlığımızın hazırlamış olduğu yönetmeliği destekliyoruz. Kış lastiği kullanımının tüm binek araçlar yaygınlaştırılması üreticilerin sosyal sorumluluğudur” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelikle birlikte yolcu ve yük taşıyan araçlara kış lastiği zorunluluğu getirildi. Böylece yolcu ve yük taşıyan araçlar her yılın 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği ve yanağında M+S (Mud&Snow - Çamur ve Kar) olan lastikleri kullanmakla yükümlü olacak.

Çoğu Avrupa ülkesinde ekim ve nisan ayları arasında zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye’de de yürürlüğe girmesi çalışmalarına tam destek verdiklerini bildiren LASDER Lastik Sanayicileri Derneği Başkanı ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, “Bu uygulama, kış aylarında %20 artış gösteren trafik kazalarının azaltılmasında büyük rol oynayacak. Çünkü özel bir teknolojiyle üretilen bu lastikler yağmurlu ve karlı hava koşullarında yol tutuşu ve performansıyla güvenli sürüş sağlıyor. Dolayısıyla yolcu ve yük taşıyan araçları kapsayan bu yönetmeliğin ardından, kış lastiği kullanımının tüm araç gruplarında yaygınlaştırılmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bilinci yaratmak üreticilerin de sosyal sorumluluğudur” dedi.

Kış lastiklerinin özellikleri

Kış lastikleri; özel karışımı sayesinde kış şartlarında, yani 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyor. Özel deseni sayesinde karlı zeminde ilave çekiş sağlıyor. Kış lastikleri, içeriğindeki yüksek silika oranı sayesinde ıslak zeminde yol tutuşu artırılmış ürünlerdir. Bütün bu teknik özelliklerin sonucu olarak, yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor.

Hava koşullarına göre, yolcu ve yük taşıyan araçların kış lastiklerinin yanaklarında M&S (Mud&Snow - Çamur ve Kar) ve Snowflake (Yoğun kar) markalaması bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.