banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

İşte anne sevgisinin en güzel örneği

Birçok annenin sokağa ya da huzurevlerine terk edildiği bu zamanda, doğduğu günden beri annesinden ayrılmayan adamın durumu, anne sevgisinin nasıl olması gerektiğini gösterdi.

Dünya Anneler Günü'nün kutlanacağı bu  bugünlerde Şanlıurfa'da tatlıcılık yaparak çocuklarını geçindirmeye çalışan Mehmet Bilen, doğduğu günden bu yana annesinden hiç ayrılmadığını söyledi. Hayatının sonuna kadar annesini terk etmeyeceğini dile getiren Bilen'in durumu  anne sevgisinin nasıl olması gerektiğini gösterdi.
Evlendiği günden beri annesinin kendisinin yanında kaldığını ifade eden Bilen, ömrünün sonuna kadar da annesini  yanından ayırmayacağını söyledi.

Bilen örf ve adetlere göre genellikle annenin evin en küçüğünün yanında kaldığını belirterek şöyle konuştu:                                                                                                                                                                                                                  " Abilerim ve ablalarım evlenip kendi evlerinde kalıyorlar. Annem ara sıra onların yanına kısa süreli gidip geliyor. Şimdi bizim adetlerimize göre anne genellikle evin en küçüğünün yanında kalır. Büyükleri evlendikten sonra birkaç yıl evde beraber kalır, sonra da ayrılırlar. Ben de evin küçüğü olduğum için annemden hiç ayrılmadım. İnşallah ölene kadar da beraber olacağız " diye konuştu.

Annesinin yanında kalmasının kesinlikle kendileri için bir sıkıntı oluşturmadığını ifade eden Bilen, 'Cennet annelerin ayağı altındadır' hadisini hatırlatarak günümüzde annelerini sokaklara, ya da huzur evlerine atan kişilerin kalplerinde Allah korkusu olmadığını söyledi.

Annenin evin bereketi olduğunu dile getiren Bilen, İslam inancına göre yaşlılara öf demenin bile yasaklandığına dikkat çekerek, herkesin annesine saygı duyması gerektiğini söyledi.

 Bilen'in annesi  Hedi, çocuklarını çok zor şartlar altında büyüttüğünü belirterek, "Çok zor şartlar altında çocuklarımı büyüttüm. Adana'ya pamuk toplamaya gidiyorduk. Bazen çapa bazen pamuk toplama. Bir taraftan küçük çocuklar, bir taraftan ise tarlada çalışıyordum. İşte onları  bu şekilde fakirlikle, zorlukla büyüttüm. Şimdi yaşım 75 olmuş. Artık zikir ve ibadetlerimi yapıyorum. "diye konuştu.

 Yanında kaldığı çocuğunun kendisine çok iyi davrandığını söyleyen anne Hedi, tek isteğinin, hatıralarıyla dolu olan şu anda yaşadığı evde, son nefesini vermek olduğunu ifade etti.

  Mayıs ayının ikinci Pazar günü (yarın) kutlanacak olan Anneler Gününde, birçok anne evlatları tarafından terk edilişini hatırlayarak hüzünlenecek iken,Mehmet Bilen'in anne sevgisi, güzel bir örnek teşkil ediyor.  (Osman Gülebak/A.Hakim Bulut-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.