banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

İsrail uzantıları mı engelliyor?

İsrail uzantıları mı engelliyor?

Gazzedeki ablukayı kırmak amacıyla insanî yardımla yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kişiyi şehid eden İsrail aleyhine başka ülkelerde dava açılmasına rağmen Türkiyede başlatılan soruşturmanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala dava açılmaması şehid yakınları ve gazileri kahrediyor.

31 Mayıs 2010 tarihinde Gazzedeki ablukayı kırmak amacıyla insani yardımla yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırarak 9 kişiyi şehid eden İsrail aleyhine Türkiyede başlayan soruşturmanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala dava açılmamasına şehid yakınları ve gaziler tepki gösteriyor

DOĞAN: İSPANYADA, İNGİLTEREDE DÂVÂLAR AÇILDI
Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara sebebiyle yaşanan kriz diplomatik yollarla aşılmaya çalışılırken, Mavi Marmara soruşturmasının ise hala belirsizliğini korumasına tepki gösteren şehid Furkan Doğanın babası Ahmet Doğan, davanın bu kadar gecikmesinin ortada bir yanlışlık olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. İsrail aleyhine İspanyada, İngilterede davaların açıldığını ama Türkiyede henüz davaların açılmadığını belirten Doğan, bürokratik engeller sebebiyle davanın açılmadığını savunuyor.

YALDIZ: İSRAİLİN UZANTILARI MI DÂVÂ AÇILMASINI ENGELLİYOR?
Elde bulunan birçok belgeye ve Mavi Marmara yolcularının ifadelerine başvurulmasına rağmen soruşturma safhasının bir türlü bitirilememesine tepki gösteren şehid Fahri Yaldızın kardeşi Hasan Yaldız ise, davanın bugüne kadar açılamamasının anormal olduğunu söyledi. Yaldız; “İsrailin Türkiyedeki uzantıları dava açılmasını engellemeye çalışıyor” dedi.

SONGÜR: BİN BİR TÜRLÜ ZORLUK ÇIKARIYORLAR
Adli Tıp Kurumunun savcılığa kesin raporu bu zamana kadar göndermemesini eleştiren şehid Cengiz Songürün oğlu İsmail Songür, soruşturma safhasında kendilerine bin bir türlü zorluklar çıkarıldığını belirtti. Herhangi bir girişimde bulunduklarında, Türkiyenin içindeki İsraillilerle karşılaştıklarını kaydeden Songür, Türkiyenin gerekli bürokratik tepkileri göstermediğinden dolayı böyle olaylarla karşılaştıklarının altını çizdi.

YILMAZ: BİZİ GEMİYE BİNDİRMEYEN GÜÇ, DÂVÂ AÇILMASINI DA ENGELLİYOR
Mavi Marmara gemisinde İsrailin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda yaralanan İlyas Şahin Yılmaz da davanın bugüne kadar açılması gerektiğini söyledi. Mavi Marmara gemisi İstanbula gelirken Çanakkalede gemiye bindirilmediklerini hatırlatan Yılmaz, “Çanakkalede şehid yakınlarını, gazileri ve aktivistleri gemiye bindirmeyen güç ile soruşturmanın 7 aydır dava aşamasına geçilmesini engelleyen güç de, aynı güçtür” diye konuştu.
ER: İFADELER KÂĞIT ÜZERİNDE KALDI
Gemide yaralanan yazar Hamza Er, Türkiyede rüzgarın tersine döndüğünü söyledi. Öncelikle Mavi Marmara yolcularının Türkiyeye geldiğinde alkışlarla, coşkuyla ve büyük ilgiyle karşılandığını ifade eden Er, henüz Mavi Marmara olayının üzerinden 1 ay geçmeden İsrail Milli voleybol takımının Ankaraya geldiğini belirtti. Ankarada voleybol takımını protesto eden Mavi Marmara yolcularının aleyhine dava açıldığını kaydeden yazar Er, sonra da yolcuların Çanakkalede soğukta 12 saat bekletilmelerine rağmen gemiye binemediklerini vurguladı.
Hamza Er; “Görüldüğü gibi İsrail aleyhine dava açılması için şehid yakınlarının ve gemi yolcularının savcılığa verdiği ifadeler kağıt üzerinde kalmıştır. Soruşturma ile de ilgilenilmiyor. Yaşanan bu gelişmeler ise beni şaşırtmadı” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: DÂVÂ BİR AN ÖNCE AÇILMALIDIR
Gemide yaralanan Muhyettin Yıldırım ise, İsrailin Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırının basit bir olay olmadığını belirterek, söz konusu davanın Türkiyeyi yakından ilgilendirdiğini kaydetti. Yıldırım, davanın bir an önce açılması gerektiğini ifade etti.

Hüseyin Kulaoğlu / Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.