banner2
Öne Çıkanlar Gömülü Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı Tatlıses Çiğköfte osmanbey

IŞİD Suruç'un Köyüne Saldırdı İddiası

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın Milli savunma Bakanı İstem Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle İddiayı bir soru önergesiyle meclisin gündemine taşıdı.

Ayhan Önergesinde Şunları dile getirdi: 18 Aralık 2014 perşembe günü görgü tanıklarının anlatımlarından ve izlenimlerinden Aşağı Oylum (Perepere) köyünün iki saat boyunca IŞİD çetelerince ağır silahlarla tarandığı anlaşılmaktadır. Saldırıda köydeki evlerin ağır hasar gördüğü ve bu saldırıda bir kişinin yaralandığı basın yayın organları tarafından da haber konusu yapılmıştır.
Bu bağlamda;
1- Suruç'un sınır köyü olan Aşağı Oylum (Perepere) köyünün IŞİD çetelerince ağır silahlarla tarandığı iddiası doğru mudur?
2- Saldırıda ölen ve yaralanan var mıdır?
3- Güvenlik güçleri sınırda hangi amaçla bulunmaktadır?
4- Güvenlik güçlerinin köylülere ''biz sizleri koruyamayız'', ''kendi başınızın çaresine akın'' dedikleri iddiası doğru mudur ?
5- Sınırda görevli güvenlik güçleri dışarıdan gelebilecek saldırıları önlemek ve vatandaşını bu saldırılardan korumakla yükümlü değil midir?
6- Görevini yapmayan angajman kuralları gereği müdahalede bulunmayan güvenlik güçleri hakkında başlatılan bir soruşturma var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.