banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İş bırakma eyleminde başörtüsü düşmanlığı

 Bursa’da çeşitli sendikalara üye eğitimciler,  hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı yaptıkları eylemlerle protesto ettiler.

İş bırakma eyleminde protestocu öğretmenler ‘Zorunlu din derslerine hayır, Başa örtü eteğe ölçü istemiyoruz’ şeklinde pankartlar taşıdı.

1 günlük iş bırakma eylemi kapsamında Bursa’nın çeşitli yerlerinde toplanan ve merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Şehreküstü meydanına doğru yürüyen öğretmenler ,AK Parti hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı aleyhinde sloganlar attı.

 

Şehreküstü meydanında toplanan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş şube başkanları  ve üyelerinden  oluşan  protestocu grup uzun süre halay çekti ve müdür atamalarına tepki gösteren ortak basın açıklaması yaptı.

 

Eylemcilerin   “Zorunlu din derslerine hayır”, “Başa örtü, eteğe ölçü istemiyoruz.” şeklinde  manevi değerler ile başörtüsü düşmanlığını  ifade eden  pankartları taşıması dikkat çekti. (Zeki Aras/Sezer Özer – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.