banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

İran'dan İsrail'e sert tepki

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Gazze Şeridi'nde sivil kayıplara neden olan İsrail saldırısını, ''devlet terörizmi'' olarak niteledi ve saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.
 
Mihmanperest, ''uluslararası kuruluşların İsrail saldırıları karşısındaki sessizliğinin siyonist rejimi küstahlaştırdığını ve işlediği cinayetleri sıradanlaştırdığını'' ifade etti.
 
İlgili tüm insan hakları kuruluşları ile dünya kamuoyunu İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği cinayetleri kınamaya çağıran Mihmanperest, İran'ın dönem başkanlığı yaptığı Bağlantısızlar Hareketi ülkelerinden de İsrail ile ilişkileri kesmelerini istedi.
 
Bu arada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan da İsrail saldırısını kınayarak ''Filistin direniş hareketlerinin, siyonist rejime ağır bir cevap vereceğini'' söyledi.
 
Abdullahiyan, ''bölgedeki yeni oyuncular ve mevcut durumun, artık İsrail'e her türlü küstahlığı yapma imkanı vermeyeceğini'' bildirdi.
 
İsrail'in saldırılarını ''korkakça'' diye tanımlayan Abdullahiyan, ''Bu rejim, saldırılarla stratejik bir hata yapıyor'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.