banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Irak ile Türkiye arasında gerginlik

Irak Başbakanı Haydar el Abadi:  “Türkiye Kuzey Irak'a gönderdiği askerlerini 48 saat içinde çekmezse  BM Güvenlik Konseyi'ne gitme de dahil mümkün olan tüm seçenekleri kullanacağız.” dedi.

 Abadi, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada   Türk askerlerinin IŞİD kontrolündeki Musul yakınlarında bulunan Zelikan kampına, Bağdat hükümetinin 'izni olmadan' girdiğini belirterek,  bunun Irak'ın egemenliğinin ihlâli olduğunu  ifade etti.

 Öte yandan Irak Savunma Bakanı Halit El-Ubeydi de Kuzey Irak’a Türk askerlerinin Irak hükümetinin bilgisi olmadan konuşlandırıldığını  belirterek "Türk mevkidaşım bana askerlerin, Kuzey Irak’ta askeri eğitim verenleri korumak için gönderildiğini söyledi. Ancak bu askerlerin sayısı böyle bir işlem için çok fazla." şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.