banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

İmam Hatipli öğrencilerden Suriyeli mültecilere destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriye için ‘Acil Una İhtiyaç Var’ sloganıyla başlatılan kampanyaya Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu’ndan destek geldi.

Kampanya için toplanan paraları okulları adına Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Zeynep Özlem Sevim ve beraberindeki öğrenciler, Batman İHH Şubesine getirdi. Hayırsever öğretmen ve öğrencileri, Batman İHH Hanım Sorumlusu Nebahat Altıntaş Çete ile Batman İHH Hanım Kolları üyeleri karşıladı.

İmam Hatipli öğrencilerin topladıkları 24 çuval un bedeli olan bin 440 TL para, İHL öğretmeni Zeynep Özlem Sevim ve öğrenciler tarafından Batman İHH Hanım Sorumlusu Nebahat Altıntaş Çete’ye verildi.

Batman Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Nurcan Yıldırım, ‘Acil Una İhtiyaç Var’ sloganıyla Suriye için un kampanyasını duyduklarında kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Yıldırım, “Batman Kız İmam Hatip Lisesi ile Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu tarafından kampanyaya destek için para topladık. Pastalar yapıp okulda sattık, gelen parayı da kampanya için topladık. Topladığımız 24 çuval un parası olan Bin 440 TL parayı Batman İHH Şubesine teslim ettik.” dedi.

İHH genel merkezinin Suriye için un kampanyası başlattığını söyleyen Batman İHH Hanım Sorumlusu Nebahat Altıntaş Çete, “Bu kampanyanın amacı Reyhanlı’da ve Suriye içindeki fırınlarda Suriye halkı için her gün ekmek çıkartılıyor. Yaklaşık 20 gündür un bittiği için ekmek üretimi yapılamıyor. Bu kapsamda bütün illerimizde un kampanyası başlatıldı. Batman İHH şubesine çok destekler oldu. Bugünde Batman Kız İmam Hatip Lisesi ile Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri ve öğrencileri tarafından kampanyaya destek olarak topladıkları 24 çuval un bedeli bin 440 TL paraları bizlere taktim ettiler. Kampanyaya destek verdikleri için özelikle öğrencilerimize ve okul yönetimlerine Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.