Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_oqtmnoq56ebsddber8if0smdq3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
İlköğretim Haftası törenle başladı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

İlköğretim Haftası törenle başladı

 İlköğretim Haftası, Mehmet Emin Şimşek İlkokulunda düzenlenen bir program ile kutlandı.

Okul girişinde ilköğretim okulu öğrencileri gelenlere çiçek ve çikolata ikram etti. Ardından program okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Programa katılan MEB Ortaöğretim Daire Başkanı Mustafa Kışan, “Eğitim sayesinde ülkemizin güzelliklerine güzellik katılacak. Eğitim birey ve toplumun iletişimini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen vazgeçmez ve ertelenemez bir süreçtir. Eğitim anlayışı ülkede bir yerde geleceğe dair ufukları da ortaya koyar. Sürekli bir değişim ve dönüşümün gerçekleştiği dünyada Bakanlığımız zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, öğretim programların günümüz şartlara göre güncellenmesi, ders kitaplarının ücretsiz bir şekilde dağıtılması, okulların fiziki ortamlarıyla ilgili yapılan iyileştirmeler, öğrenci pansiyonlarıyla ilgili yapılan iyileştirmeler, taşımalı eğitimin her kademeye yaygınlaştırılması gibi çalışmaları hep birlikte müşahede ediyoruz.”diye konuştu.

Daha sonra söz alan Batman Valisi Azmi Çelik, ise “2014-2015 eğitim öğretim yılı başlangıcında geleceğin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan öğretmenlerimizin heyecanını hepimiz paylaşıyoruz. Bugün itibariyle ilimizde 4 bin 360 derslikte 170 bin 130 öğrencimiz ile yeni bir eğitim-öğretim yılını hep birlikte büyük bir coşku ve sevinç ile açıyoruz.”dedi.

“Aslında bizlerin hedefinin geleceğe hazır, hayata hazır, yeni bir nesil yetiştirmek adına mümkün olduğu kadar bütün öğrencilerimize eşit imkânlar sunmak, eşit imkânlardan faydalandırmak olmalıdır.”diyen Çelik, “Amacımız; hayat boyu eğitim ve öğrenimi benimseyen günümüzün rekabetçi ortamına hazır, sorgulayabilen, nesiller, gençler ve geleceği inşa edecek büyükler yetiştirmektir.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. Sınıf ve Anaokulu öğrencilerine çiçek armağan ettikten sonra program son buldu. Programın ardından Vali Çelik, öğretmenlerle bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.