banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber

İHD ve Eğitim-sen Başkanları tutuklandı

 

bu gün Sabah saatlerinde Şanlıurfa adliyesine sevk edilen 18 şüpheliden 7'si tutuklandı.

aralarında İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ile Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin'in de bulunduğu 7'si tutuklandı.

PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 18 şüpheli Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. ifadelerin ardından 1 tuttuklu savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakıldı.

17 şüpheli ise, 'Terör örgütü üyesi olmak' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. mahkemede,  Eğitim-Sen Şube Başkanı Halit Şahin, İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Müslüm Kına, Rıza Yasin Öztürkoğlu, Adil Aslan, Hikmet Evin ve Adile Şahin tutuklanırken, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.