banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Iğdır'da 'Kömür torbalarını yakmayın' uyarısı

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İlde meydana gelen hava kirliliğinin önüne geçebilmek için yaptığı çalışmalar kapsamında vatandaşların kömür torbalarını yakmamaları uyarısında bulundu.

İl müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, olumsuz coğrafi konum nedeni ile hava kirliliğinin büyük bir sorun olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Bilindiği gibi ilimiz, etrafı dağlarla çevrili ve rüzgar hızının çok düşük olduğu bir ildir. Bu olumsuz coğrafi konum ve meteorolojik şartlara, havaların soğumasıyla birlikte yakıt tüketiminin artması, kalorifer kazanlarının ve bacaların bakımına ve temizliğine dikkat edilmemesi ve kömürlerin torbalarıyla birlikte yakılması da eklenince, hava kirliliği sağlığımızı tehdit edici boyutlara ulaşmaktadır. Kömürlerin torbalarıyla birlikte yakılması yoğun duman çıkışına neden olmakta, çıkan gazlar sağlıksız hava oluşturmakta, soba ve kaloriferlerin ızgaralarını tıkayarak, yakıtın tam olarak yanmamasına neden olmaktadır." denildi.

"Kömür torbalarının ızgaraları, boru ve baca çeperlerini tıkayarak, hava kirliliğini arttırmasının engellenmesi gerekmektedir.” denilen açıklamada, “Ayrıca, geri dönüşümü mümkün olan torbalar, biriktirilerek geri dönüşümlerinin yapılması ekonomiye katkı sağlayacaktır. Bu nedenlerle: Soba ve kazanlarda kömür torbaları yakılmamalıdır. Kamu Kurum ve kuruluşlarına ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılmış olan kömürlere ait torbalar, İl Müdürlüğümüze teslim edilmelidir. Apartman, işyeri, müstakil konutlara ait torbalar ise düzgün bir şekilde biriktirilmeli, istiflenerek boyutu azaltılmalı ve temiz torbalar içerisine konularak, ayda bir defa Belediye Başkanlığınca belirlenecek günde, evsel atıklardan ayrı olarak çöp toplanan alana bırakılmalıdır." denildi. (Zülfü Dinç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.