banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İhlas-Der, “Hz. Hüseyin ve Kerbela faciası” konulu bir program düzenledi. Programın ardından duygu ve düşüncelerin paylaşan Gaziantepliler, Kerbela faciasının Müslümanlar için büyük dersler barındırdığını söylerek, yeryüzündeki tüm zalimlere Hüseyni bir kıyamla karşı durulması gerektiğini dile getirdiler.

Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da mazlumca şehit edilmesinin 1376'ncı yıldönümü nedeniyle düzenledikleri program ile ilgili konuşan İhlas-Der Başkanı Abdulhakim Övet ise katılımcılara teşekkür etti.

Programa katılımın yoğun olduğunu belirten Övet, Hüseyin sevdanın tüm Müslümanların gönlünde taht kurduğunu söyledi. Övet, “Hz. Hüseyin’e yapılmış olan o katliamı hiçbir Müslüman kabul etmemektedir. Bizler Hz. Hüseyin’i yâd ederken, zulmün ve zalimin ne kadar gaddarlaştığını ve ellerine fırsat geçtiği zaman hiçbir şekilde Müslümanların kanını akıtmaktan geri durmadıklarını görüyoruz. Bundan dolayı Hüseyni bir kıyam ile yeryüzündeki tüm zalimlerin karşısında durmayı kendimize şiar ediniyoruz.” dedi.

Katılımcılardan Eyüp Koçyiğit, düzenlenen programdan dolayı memnuniyet duyduğu dile getirerek, “Amacımız ve davamız Hz. Hüseyin’i anlamak, anlatmak ve bir nebze de olsa insanlara onun davasını götürebilmektir. Allah’ın izni ile bu tür etkinlikler ile İslam toplumunun vahdetine nasip olacaktır. Program güzeldi, programda gerçekten çok duygulandım. Rabbim bu güzel ortamlardan bizi ayırmasın.” diye konuştu.

Bu tür etkinlikleri kaçırmamaya çalıştığını söyleyen Mehmet Sanat ise şunları söyledi: “Hz. Hüseyin ve yarenlerinin o günkü acılarını, aslında bugün biz Müslümanlar olarak da zaman zaman yaşıyoruz. Hz. Hüseyin’in o günkü yaşadığı acıyı bizler dönem dönem kendi mücadelemizde de aslında yaşıyoruz. Bunun için onların yaşantılarını ve onların yaşadığı İslami şuuru bugünümüze aktarmamız gerekiyor.”

Hz. Hüseyin’in davasının iyi irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Sırrı Aktaş, “Hz. Hüseyin’i anlamak gerçekten çok önemlidir. Hz. Hüseyin’i anlamak için bütün İslam düşmanlarını anlamak ve tanımak lazım. Bugün Ortadoğu’da yapılan zulümler, bizlerin Hz. Hüseyin’in vermiş olduğu mücadeleyi tam olarak yerine getirmemizden kaynaklanıyor. Eğer Hz. Hüseyin’in mücadelesini yerine getirmiş olsaydık, bugün Ortadoğu’da ve coğrafyamızda kan ve gözyaşı birbirine karışmazdı.” şeklinde konuştu.

Muharrem ayının Müslümanlar için matem günü olduğunu belirten Celal Sucu ise Allah-u Teâlâ’nın tüm Müslümanlara Hz. Hüseyin’in kutlu yolunda yürümeyi nasip etmesi temennisinde bulundu.

Bu tür programların Müslümanların vahdetine vesile olmasını dileyen Abdullah Karacan da, Kerbela’nın iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.