banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

HÜDA PAR'dan taziye mesajı

Dün akşam saatlerinde yıldırım çarpması sonucu Kabe’de bulunan hacıların üzerine devrilen vinç dolayısıyla vefat eden hacı adaylarına taziyede bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi kazada yaralananlara da acil şifa temennisinde bulundu.

Elim kazayı büyük bir üzüntü ile karşıladıkları belirtilen Genel Merkez açıklamasında, “Hac farizalarını yerine getirmek için dünyanın çeşitli yerlerinden kutsal topraklara giden hacı adaylarının dün akşam saatlerinde Kabe’de ibadet ettikleri sırada, yıldırım düşmesi ve bir vinç kulesinin devrilmesi sonucunda aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu 107 hacı adayının hayatını kaybettiğini, 238 hacı adayının da yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.” ifadeleri kullanıldı.

Yaşanan kazada, Kabe’nin manevi dokusunu tahrip edip her tarafı inşaat alanına çeviren Suudi devletinin de sorumluluğunun bulunduğu belirtilen açıklamada, Suudi yetkililerin, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbirleri almasının gerekliliğine dikkat çekildi.

Açıklamada devamla, “Suudi yetkililer, bu kazada ihmali olanlar hakkında gerekli işlemleri başlatıp hayatını kaybedenlerin maddi ve manevi zararlarını tazmin etmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilenen açıklamada, “Bu üzücü kazada, Türkiyeli hacı adayları Abdülkadir Gökmen ve Erol Karaağaçlı başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm Müslümanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Bu kazada yaralananlara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz.” denildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.