banner2
Öne Çıkanlar Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Çulcuoğlu restaurant Türkiye Kupası Dr Ahmet Eşref Fakıbaba

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından Eğitim-Bir-Sen'e ziyaret

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve Şahinbey İlçe Başkanı Orhan Harat ve beraberindeki partilileri, Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök karşıladı.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı TOÇ-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur-Sen ve Ulaş-Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, HÜDA-PAR Eğitim İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu ‘Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu’nu Ahmet Gök ‘e hediye edilerek, rapor hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Raporun eğitimciler ve psikologlar tarafından hazırlandığını aynı zamanda çözüm önerilerinin de yer aldığını belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Erat, Milli Eğitim müfredatıyla ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu söyledi.

Ders kitaplarında özellikle ırkçılık kokan meselelerin yer aldığına dikkat çeken Erat, Türkiye tarihinde tüm Müslümanların yediden yetmişe sarf ettiği gayretlerin hepsinin sadece bir kişiye mal edilmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

Ders kitaplarında özelikle askeri alanda Kazım Karabekir gibi, ilim irfan alanında Mehmet Akif Ersoy gibi, Üstad bediüzzaman gibi ve özelikle doğu cephesindeki gayretlerin anlatılmadığına dikkat çeken Erat, “Bunların çocuklarımıza öğretilmesi gerekiyor. Bununla ilgili genel merkezimizde eğitimci kardeşlerimiz, hocalarımız müfredatı incelediler ve müfredatın içindeki tüm sıkıntılarını ve çözüm önerilerini bir kitapçıkta topladılar.” diye konuştu.

Milli Eğitim müfredatı başta olmak üzere eğitimdeki sıkıntıların giderilmesi için hükümetten gerekli adımların atılmasını beklediklerini belirten Erat, “Biz de bu kitapçığı hükümet yetkililerine, Milli Eğitim alanında görev alan kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Hükümetin ciddi bir adım atmasını bekliyoruz. Bu çocuklarımızın tüm yaşamları bu müfredatın üzerine bina edildiği için çok önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise açıklamasında Milli Eğitim müfredatı ve eğitimdeki sıkıntılar ile çözüm önerilerinin Parti ve STK’lar tarafından dillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sendika olarak fiziki ve ekonomik anlamda çok kazanım elde ettiklerini belirten Gök “Bunun yanında bizim en çok benimsediğimiz kazanım örneği ise Cuma namazı konusunda yaşanan mağduriyeti giderdik. Zulme dönüşmüş, zulme dönüşmüş olan başörtüsü ile alakalı kazanımımız oldu. Biz sendika olarak 13 milyonun üzerinde imza topladık.” dedi.

Din eğitiminin okullarda ana sınıfına kadar çekilmesi gerektiğini söyleyen Gök, “19. Milli Eğitim şurasında daha önceki şuralarda alınan kararlara benzer kararlar alındı. Ama şimdi hayata geçirilmiş değil. Bunların bir an önce hayata geçirilmesi lazım. İnşallah yeni dönemde biz de bunun takipçisi olacağız. Yani bütün sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerinde bunun takipçisi olması gerekiyor. Milletin ihtiyacı olan şey budur. Cumhurbaşkanımız bu noktada dindar nesil diye bir projesi var. O zaman bunu desteklemesi lazım. Altının doldurulması gerekir. Yani şu an kurulacak yeni hükümetin bu noktada inisiyatif alıp yaptığımız çalışmaları değerlendirip eğitimi kendi kökümüze, bize döndürecek bir müfredata bir an an önce kavuşturması gerekir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.