banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

HPD Van Milletvekili adayına gözaltı

HDP’nin Belediye başkanlarının gözaltına alınması, görevden uzaklaştırılmaları ve tutuklanmaları ile PKK’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek isteyen bir grup, dün akşam saatlerinde Van'ın İpek Yolu İlçesi Karşıyaka mahallesinden, kent merkezine doğru yürümek istedi.  

Geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, aralarında HDP 8'inci sıra Milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Hayva'nın da bulunduğu grubun, kent merkezine yürümelerine izin vermeyince, protestocu grup ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Kolluk güçlerinin  tüm uyarılarına rağmen grubun eylemini sürdürmesi üzerine Polis, Van HDP milletvekili adayı Yıldırım ile  HDP İl Eş Başkanı Hayva'nın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar, Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, ara sokaklardaki gerginlik ise bir süre devam etti. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.