banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Hocam Beleş isot pişirme caiz mi?

Fırıncılardan Müftülüğe; Hocam Beleş isot pişirme caiz mi?

Şanlıurfa’nın çöl sıcaklarıyla boğuştuğu bir Ramazan ayında Fırıncıların iftara doğru ücretsiz tepsi yemeği pişirme, patlıcan ve biber közleme talebinden dolayı Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, çareyi müftülükten yardım istemekte buldu.

 

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, pide fırınlarında ücretsiz yemek pişirmeden dolayı ekmek yapamadıklarını belirterek; “Şanlıurfa Müftülüğüne, fırınlarda ücretsiz tepsi yemeği pişirme, patlıcan ve biber közleme konusunda fetva istedik” dedi.

 

Başkan Karaatlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Fırıncıların müşterisini başka fırına kaptırmamak için bedava yemek pişirme hizmeti veriyor. Bunun dini açıdan caiz olup olmadığını Müftülüğe sorduk” dedi.

 

Tepsi yemeklerinden dolayı zaman zaman ocakta ekmek pişirmeye yer kalmadığını belirten Karaatlı; “Böyle olunca ekmeğin de kalitesi düşüyor. Vatandaş bir taraftan her yemeğini bedavaya getiriyor, diğer tarafta da kaliteli ekmek istiyor” dedi.

 

Ramazan ayı dolayısıyla Fırıncılar için çok zor geçtiğini dile getiren Karaatlı; “Başta Şanlıurfa olmak üzere Tüm İslam Aleminin Ramazan’ını tebrik eder, kardeşlik ve barışın tüm dünyaya hakim olması Allah’tan niyaz ederim” dedi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.