banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Hilvanlı öğrencilerin cami sıkıntısı

Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okul camisinde yer olmadığı için soğuk kış günlerinde dışarıda Namaz kılmak zorunda kalıyor.

İlçeye yaklaşık olarak 3 kilometre uzaklıkta olan İmam Hatip Lisesi ile aynı yerde bulunan diğer 3 okulun öğrencileri soğuk kış günlerinde gerek camilerinin küçük olması gerekse de okula yakın başka cami olmaması nedeniyle Cuma namazlarını dışarıda kılmak zorunda kalıyorlar. Öğrenciler ve okul idarecileri, okulların bulunduğu bölge için büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu belirterek cami yapılması için girişim başlattı.

Okul müdürü Ahmet Aslan, gerekli resmi girişimleri yaptıklarını ancak bu resmi işlemlerin bir an önce sonuca vardırılıp caminin yapımının başlatılması gerektiğini ifade etti.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Aslan, “Okulumuz 2011 ile 2012 yılı arasında Hilvan yatılı bölge ortaokulundan İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü. Kapatılan Ortaokuldan geriye kalan bir camimiz var. Bu camimizin kapasitesi şu an çok yetersiz. Özellikle de bu sene Hilvan Bağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şair Nabi Anadolu lisesinin burada eğitime başlamaları ile birlikte öğrenci kapasitemiz yaklaşık bini buldu. Ancak buradaki caminin kapasitesi yaklaşık olarak 100 ile 150 civarındadır ve bu da yetersiz kalıyor.” dedi.

Aslan, “Camimizin çok eski ve kapasitesinin de yetersiz olmasından dolayı buraya yeni bir cami yapılmasını istiyoruz. İmam Hatip Lisesi, anayol üzerinde olmasından dolayı anayol güzergâhında bir cami yapma projemiz var. Bu projeyi il ve ilçe müftülükleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlıkla da paylaştık.

Bu konuda resmi işlemler devam ediyor. Ancak bu resmi işlemlerin bir an önce yapılması gerekiyor çünkü önümüz kış ve Cuma günleri öğrencilerimizin neredeyse yarısından fazlası dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyor. Yağmurlu ve karlı havalarda cemaatimiz dışarıda namaz kılmak zorunda kalacak. Bu nedenle buraya biran önce bir cami yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

Okul için caminin olmazsa olmazlardan olduğunu dile getiren Aslan, “Çünkü biz öğrencilerimizi camilere imam, müezzin, kayyım olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Ancak bunun uygulamasını kendi camimizde yapmamız önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cami yapılması için girişimlerinin devam edeceğini belirten Aslan, bu konuda hayırseverlerden de destek olmalarını beklediklerini söyledi.

Okula yakın olan işyeri sahiplerinin de okuldaki camiye gelip namaz kıldıklarını ifade eden Aslan, cami için çevredeki arazi sahiplerinden yer tahsisi için yardımcı olmalarını istedi. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.