Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ei5qgocpn7e2r65399ptibnaf3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
"Hiçbir şey insanın hayatından önemli değildir" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman’da faaliyet gösteren Düşünce ve İnanç Platformu, Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (OTDÜ) namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıları yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

Düşünce ve İnanç Platformu sözcüsü Lokman Özkan adına yapılan açıklamada, “Türkiye’nin en önemli bilim merkezlerinden Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Müslüman öğrencilere kampüs içerisinde namaz kıldıkları sırada karşıt görüşlü öğrenciler tarafından yapılan saldırıyı Düşünce ve İnanç Platformu üyeleri olarak kınıyoruz.” denildi.

Açıklamada, üniversitelerde özgür eğitimden, özgür düşünceden ve bilimsellikten dem vuran bazı yapılanmaların kendilerinden olmayan öğrencilere karşı baskı ve şiddet içeren yaklaşımlarda bulunmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Bölgede devam eden çatışmalara da değinilen açıklamada, hem ülkenin hem de bölgenin huzuru ve saadeti için çatışmaların bir an önce bitmesi ve özlenen huzur ortamına girilmesi gerektiği belirtildi.

Şehir merkezlerine çekilmek istenen bu çatışmaların hiçbir izahının olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hiçbir şey insanın hayatından önemli değildir. Toprağa düşen gencecik fidanların, ölen çocukların, evleri taranıp öldürülen sivil insanların, savaşlarda bile sağlık personeline saldırılmaz iken sağlık personeline saldırmak, sokak ortasında günlerce bekleyen cenazelerin ne bölgemize ne bölge insanına ve ülkemize bir faydası yoktur. Sadece kaos ortamının oluşmasına insanların hayata dair ümitsizliğe kapılmasına ve ülkenin geleceği açıdan kapanamayacak yaraların açılmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Ortadoğu coğrafyasında ülkemizin karışmasını isteyen ve Türkiye bu mesele ile oyalanırken, emperyalizmin faydasına olmaktan başka bir şey değildir.”  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Warning: Unknown: open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ei5qgocpn7e2r65399ptibnaf3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/lsphp/session/lsphp70) in Unknown on line 0