banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

HDP'nin 'hayatı durdurun' çağrısına Özgür Eğitim Sen'den Destek

HDP'nin çağrısı geldiği saatlerde Özgür Eğitim Sen'den "1 günlük iş eyleminde bulunacağız" açıklaması geldi.

Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdulgani Demir imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

 Acıyı ortak kılmak, Ötekileştirmemek ve Sorumluları Göreve Çağırmak için 14.10.2015 Çarşamba Günü İş Bırakma Eylemindeyiz!
Ankara’da Türkiye tarihinin en kanlı, en acımasız ve en insanlık dışı terör eylemlerinden birine imza atanların bulunmasının önemine dikkat çekmek için eylemdeyiz.
“Şiddet kimden gelirse gelsin; kime karşı olursa olsun.” Karşısında durduğumuzu göstermek için eylemdeyiz.
Kardeşlik, barış, birlikte yaşama irademizin kundaklandığının, farklılıklarımızın zenginlik olmaktan çıkartılıp, kutuplaşmanın ve ayrışmanın aracı haline getirildiğine dikkat çekmek için eylemdeyiz.
Toplum olarak bunaldığımızın, darlandığımızın, nefessiz kaldığımızın. Öfkeden, kinden ve nefretten zehirlenmeye başladığımız tehlikesinin, tüm kesimlerin yöneticileri tarafından bilinmesi için eylemdeyiz.
Toplumsal acıları, siyasal kazancın veya hesaplaşmanın aracı haline getiren siyasilere, ateş ile oynadıklarını ve bir gün bu ateşin kendilerini de yakma potansiyeli taşıdığına dikkatlerini çekmek için eylemdeyiz.
Tüm toplum kesimlerine, acıyı paylaşma, olayı lanetleme ve sorumluluğu olan herkesi göreve çağırma yükümlülükleri olduğunu hatırlatmak gayesi ile eylemdeyiz.
Siyasi partilerin-siyasetçilerin, kendi kitlelerinin akıl ve sağduyularına seslenmeleri, onları kin ve öfke sarmalına, gelecekleri ile ilgili güvensizliğe ve ümitsizliğe sevk edecek açıklamalardan uzak durmaları konusunda uyarmak için eylemdeyiz
Olayın Birliğimizi, Kardeşliğimizi, Birlikte yaşama irademizi hedef aldığını, Bizi birbirimize düşürdüğünü, Adaletsiz, İlkesiz, ölüm ve vahşet üreten bir düzene yönelttiğini enerjimizi kısır bir döngüde tükettiğini, bizi adil, özgür ve ilkeli bir yaşam mücadelesinden alıkoyduğunu; Böldüğünü, parçaladığını, esir aldığını; Aklımızı, vicdanımızı, mantığımızı kuşattığını, Ölümler üzerinden yeni ölümlere yol araladığını, Ölümü sıradanlaştırdığını, Kuralsız, tekin olmayan bir yaşama sürüklediğini, İdeolojilerin, yüce amaçların, ulvi gerekçelerin kirli amaçlara payanda edildiğini, Ortak yaşamın üzerine oturtulacağı ‘Barış’, ‘Kardeşlik’, “Adalet” ve ‘Özgürlük’ kelimelerin iğfal edilerek paçavraya çevirildiğini, Hepimizin ellerine birer benzin bidonu tutuşturulduğunun görünmesi için eylemdeyiz.
Kardeşliğimizi, Barış umudumuzu ve birlikte yaşama irademizi hedef alan bu saldırıyı lanetlemek, Başta Devlet ve Hükümet olmak üzere tüm siyasilere sorumlu davranmayı, sorumluluklarının gereğini üstlenmeyi hatırlatmak, Hepimizi hedef alan olayı ideolojik-politik benmerkezcilikleri yüzünden ortak eylemlilikten ayrıştıranları uyarmak, Olayı araçsallaştıranları veya sessizce geçiştirenleri teşhir etmek, En önemlisi ülkenin adil ve özgür yarınlarının birlikte inşa edilmesi gerekliliğini herkese hatırlatmak, Herkesi ülkenin bugünü ve yarını için kendisiyle yüzleşmeye çağırmak, Yakalandığımız bu girdapdan çıkış, bu kördüğümü aşmak konusunda duyarlı olmaya davet etmek, Ve bizi nefret, gözyaşı ve ölüm vadisine demirleyen bu ölümcül hal ile yüzleşmeye çağırmak için; Özgür Eğitim-Sen olarak 14.10.2015 tarihinde 1 (Bir) Günlük İş Bırakma Eyleminde olacağız.

Tüm kamuoyunu bilgilendirirken aynı zamanda tüm sivil toplum örgütlerini, tüm sendika ve konfederasyonları “acıyı ortak kılmak”, “ötekileştirmemek” ve devlete, hükümete, tüm siyasi partilere, etkili ve yetkili herkese barış, kardeşlik, adalet ve özgürlüğün vazgeçilmez, ertelenmez gereklilikleri için sorumluluklarını hatırlatmak üzere eyleme katılmaya, destek olmaya çağırıyoruz.
Özgür Eğitim-Sen olarak bu acı ve ölümcül olay nedeniyle tekrar ölenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve hepimize de sabırlar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.