banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlama: 2 ölü

Bugün HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın konuşmasından sonra platformun karşı tarafında kısa Aralıklarla 2 patlamanın yaşandığı belirtildi.

Patlamadan sonra platformdan yapılan açıklamada, trafonun patladığı anonsu yapılsa da patlamanın nedeni net olarak bilinmiyor. İlk patlamadan birkaç dakika sonra yaşanan ikinci patlamayla beraber kısa süreli bir hengâmenin yaşandığı görüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından önce yaşandığı belirtilen patlamada, birçok kişinin yaralandığı ve kimi yaralıların sivil araçlarla, kimisinin de olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, yaralıların özellikle bacak ve karın bölgelerinden yaralandığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili Gaziantep mitinginde yaptığı açıklamada, Diyarbakır Valisiyle görüştüğünü ve patlamanın suikast mı veya trafo patlaması mı olduğunun en kısa zamanda aydınlatılacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaralılarla ilgili yaptığı açıklamada, 50 civarında yaralının olduğu ve bunlardan 20-24’ünün hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Öte yandan HDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata da twitter hesabından yaptığı açıklamada, 33 yaralının olduğunu, yaralılar arasında durumunun ağır olan kimsenin bulunmadığını aktardı.

Miting alanının boşaltılmasıyla olay yeri inceleme ekipleri tarafından patlamayla ilgili incelemelerin başlatıldığı bildirildi. 

Bakan Eker: 2 kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanı Mehdi Eker, HDP mitinginin yapıldığı Diyarbakır İstasyon Meydanında meydana gelen patlama 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, HDP mitinginin yapıldığı Diyarbakır İstasyon Meydanında meydana gelen patlama 2 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının 100'ün üzerinde olduğunu açıkladı.

Yerel kaynaklarda alınan bilgilere göre ise  ameliyata alınan yaralılardan Ramazan Yıldız (16) ile üzerinden kimlik çıkmayan bir kişi hayatını kaybetti.

Bursa'da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, yaklaşık 50 kişinin yaralandığını hastanelere 20-24 vakanın taşındığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim. Temenni ederim ki can kaybı olmaz. Yaralılarımıza da en kısa zamanda şifalar diliyorum. Seçim atmosferinde bunun herhangi bir art niyete veya farklı bir gerekçe arkasında da olmamasını temenni ediyorum. Ümit ederim ki bu beklenmedik bir kazadır ama bir organizasyon veya farklı bir şeyse o da tabii seçim atmosferinde bizi ayrıca üzer. O, emniyetin işi ama acil hizmetleri anlamında her türlü tedbirin alındığını ve her türlü desteğin verildiğini söyleyebilirim." dedi.

  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.