banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Hayvan pazarı kurası çekildi

Hayvan besiciliği açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olan Şanlıurfa’da Belediye tarafından inşa edilen modern yeni hayvan pazarının padokları için kura çekimi yapıldı.

 Kura çekimine Şanlıurfa’da hayvancılıkla uğraşanlar, yoğun ilgi gösterdi.

Kura çekimi öğretmenevi yanındaki Şanlıurfa Belediyesi Kültür Eğitim Merkezinde yapıldı.

 

Kura çekimi sırasında bir konuşma yapan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımıcısı İbrahim Güllüoğlu Yeni Hayvan Pazarına taşınma işlemini en kısa süre içerisinde yapacaklarını söyledi.

 

70 hektarlık alan üzerine kurulan Yeni Hayvan Pazarı’nın modern bir hayvan pazarı olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere şuan ki hayvan pazarı çok kötü şartlarda. İnsanlarımızın mutsuz bir şekilde karda yağmurda çamur içerisinde kaldığı ve özelikle Tarım Bakanlığının ruhsatı olmadığı için sürekli kapatılması yönünde yazıları oldu. Bu kapsamda Urfa Belediyesi olarak kentin önemli ihtiyaçlarından biri olan yeni hayvan pazarı alanı biz tamamlamıştık. Ancak taşınma ile ilgili süreçte biraz eksiklikler vardı. Çünkü biz sürekli dernek yönetimi ve oradaki vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık. Oradaki vatandaşlarımız. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıyla ilgili eksiklikler giderildi. Biz bu eksikliklerin giderilmesiyle birlikte taşınma sürecinde kendilerine hem kapalı mekanda hem hijyenik ortamda onların çalışmalarını sağladık. Ve yine bu bağlamda tarım kenti olarak adlandırdığımız ilimiz için imar planı olarak uygulama yaptığımız ve örnek olarak altı ahır üstünde de konutlarında oturabilecekleri tip konutlar ve ahırlar yaptık. İnşallah o bölgedeki buna benzer alanları yine gerçekten bu işi yapan ve o bölgede bu işlerle iştigal eden insanlarımıza burada ki bu yapılandırmayı da devam ettireceğiz. Hayvan pazarını en kısa sürede önümüzdeki günlerde taşıyacağız. Bugün tüm esnafımız burada padokların kura çekimine katıldı. Ben buradan bu işlerle iştigal eden insanlarımızı özelikle hayvan alım ve satımı yapan esnafımıza teşekkür ediyorum. Urfa’ya yakışacak olan yeni hayvan pazarımızı en kısa zamanda yeni yerine taşıyacağız.” Dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.