banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Hastalar karanlıkta ameliyat edildi

Bölgenin ve Diyarbakır’ın en büyük hastanelerinden olan Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde onlarca ameliyat hastanesi, ameliyat masasında iken elektrikler kesildi.

Dün saat 13.00 sıralarında yaşanan ve yaklaşık 50 dakika devam eden kesintilerde ameliyathaneye enerji verecek jeneratörün de arızalı olması hastaları mağdur etti. Kesintiden dolayı bazı hastalar ameliyat edilmezken bazı hastalar da cep telefonu ışığı altında zor şartlarda ameliyat edildi.

Jeneratörün devreye girmemesine tepki gösteren doktor ve sağlık personeli acil olan bazı hastaları telefon ışığında ameliyat etmek zorunda kaldı, kesintiden önce hazırlanan 9 hasta ise ameliyat edilmeden servislere çıkarıldı.

Hastaların zor şartlar altında ameliyat edildiğini belirten sağlık personeli, bu gibi durumlarda 10-15 dakika daha gecikmesi durumunda hastaların hayatı tehlike geçireceğine dikkat çekerek geçen yıl da buna benzer durumların meydana geldiğini ifade etti.

Hastaların ameliyatına giren doktorların, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) şikâyette bulunduğu iddia edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.