banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Harran YÖS sınavına yoğun ilgi

Yabancı Uyruklular için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı (YÖS), Harran Üniversitesi tarafından Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen yabancı öğrenciler için iki yıldır düzenleniyor.

Yurt içi ve yurtdışı yabancı öğrencilerin ülkemize kazandırılması amacıyla geçen yıl ilki yapılan Harran Üniversitesi Yabancı Uyruklular için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı, yurt dışında Azerbaycan Bakü ile Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi kampüslerinde hafta sonu gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi tarafından organize edilen sınavda geçen yıla nazaran bu yıl öğrenci sayısı 3 katından daha fazla bir sayıya ulaşarak,1650 civarında öğrenci katıldı. HRÜYÖS’ün, Azerbaycan Bakü’de sınavın koordinasyonunu Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık sağladı.

2018-2019 öğretim yılı için, yabancı uyruğa sahip öğrenci adayları, Harran Üniversitesi tarafından organize edilen sınava katıldılar. HRÜYÖS sınavına giren yabancı uyruklu öğrenciler toplamda 55 üniversitede okuyabilecek ve eğitim konusunda hiçbir eksiklik yaşamadan üniversite mezunu olacaklar.
Harran Üniversitesinin yurt dışında ilk yaptığı sınav olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “HRÜYÖS, geçen yıl üniversitemizde başarıyla uygulanmıştı. Bu yıl da üniversitemiz ile birlikte Bakü’de de sınav gerçekleştirdik. Soruların tamamı Üniversitemiz öğretim elemanlarınca hazırlandı ve kitapçık haline getirildi. Sınav başarıyla gerçekleşti. Tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
trk 6 yıl önce

harranda egitim!