Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_icmdes1gt0ing87m837rtsdt23, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Harran Üniversitesinde aşure şenliği haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Harran Üniversitesinde aşure şenliği

Şanlıurfa Hamiyet Yüksek Erkek Öğrenci yurdu, birlik ve beraberliği simgeleyen Aşure günü dolayısıyla üniversitenin Osmanbey kampüsunda 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Geleneksel hale getirdiği aşure günü etkinliğinin ikincisini düzenleyen yurt yönetimi, öğrencileri kaynaştırma programı çerçevesinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu Merkez Kafeteryası girişinde yaptığı aşure dağıtımına, çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personel büyük ilgi gösterdi.

Aşureyi Türkiye’deki farklı dil, kültür ve yaşam biçimi farklılığına benzeten Hamiyet yurdu Müdürü Nevzat Gültekin, Harran Üniversitesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve farklı kültürlere sahip öğrencileri barındırdığını hatırlatarak, öğrencilere annelerinin yapmış olduğu aşure özlemini gidermek ve farklılıklarımızı bir arada yaşatmak için böyle bir etkinliği düzenledik” dedi.

Harran Üniversitesi mezunlarıyla mevcut öğrencileri arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına aşure dağıtımının önemli olduğunun altını çizen Nevzat Gültekin, Birlik, beraberlik ve kardeşlik adına bundan sonra da üniversitemizde bu tür etkinler yapmak istiyoruz. Harran Üniversitesi mezunlarına ve bu etkinlikte bize öncülük eden Harran Üniversitesi rektörlüğüne teşekkür ediyoruz. dedi.

Hamiyet Yüksek Erkek Öğrenci yurdunun yapmış olduğu Aşure günü etkinliğine katılan Harran Üniversitesi öğrencilerinden Resul Kısacık, dağıtılan aşurenin annesinin aşuresini aratmadığını belirterek, bu tür etkinlerin devamını istedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.