banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Hangi Gazete tarafsız-Anket

Medyanın 'yandaş' ve 'candaş' iki ayrı gruba ayrıştırıldığı dönemde, gazetelerin olaylar karşısındaki tavrı halkın da dikkatini çekiyor. Peki vatandaşlara göre hangi gazete daha tarafsız. Ya da tarafsız gazete var mı?

Konsensus, "Türkiye Gündemi- Ocak 2011" başlıklı ankete çalışmasında bin 500 kişiye, "Sizce en tarafsız gazete hangisidir?" diye sordu. Ankete katılanlara göre "en tarafsız gazete" 10.8 oranıyla Zaman Gazetesi. Habertürk'te yayınlanan ankete göre ikinci sırada ise 10.4 ile Habertürk geliyor.

TARAFSIZ GAZETE VAR MI?

Yüzde 7 oranla Hürriyet'in 3. olduğu araştırmanın en çarpıcı sonucu halkın çok büyük bir gölümün gazetelerin tarafsız olduğuna inanmaması.

Ankete katılanların yüzde 24.7'si bütün gazeteler için "Hepsi taraflı" diyerek bir anlamda "tarafsız gazete yoktur" dedi.

Sonuçlar şöyle:

GAZETELER ORAN (%)
Hepsi Taraflı

24.7

Zaman 10.8
Habertürk 10.4
Hürriyet 7
Cumhuriyet 6.7
Posta 5.6
Milliyet 5.6
Sabah 4.6
Sözcü 3.2
Türkiye 2.9
Taraf 2.3
Vatan 2.2
Radikal 2.2
Diğer 11.8

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.