banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Halk Şanlıurfa Belediyesini göreve çağırdı-VİDEO

Son günlerde Şanlıurfa Belediyesi'ne ait şehiriçi otobüslerine özel bir firmaya ait reklam afişlerinin yapıştırılmasına tepki gösteren Şanlıurfalılar, sözkonusu afişlerin ahlaki yönden bozulmasına sebep olduğu için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi göreve çağrıldı.

Belediye otobüslerine yapıştırılan reklamların örf ve adetlerimize uymadığını söyleyen M. Şılaş Alkanat " Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait şehir içi otobüslerinin arka kısmına reklam amaçlı bazı fotoğraflar yapıştırılmış. Bu fotoğraflar ne dinimiz İslam’ın hassasiyetlerine uygun ne de toplumumuzun örf ve adetlerine uygundur. Özellikle belediye otobüslerine ait bu tür fotoğrafların yapıştırılıp mahallelerde gezdirilmesi bizleri derinden yaralamaktadır. Belediye yetkililerinin bu konuya el atmasını istiyoruz. Bu hassasiyetlerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Belediyeden en kısa zamanda gerekenin yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"Belediyeler halkın ifsadı için değil ıslahı için çalışsın"
"Halk olarak bu yapılanları kabul etmiyor ve benimsemiyoruz."diyen Mehmet Maytalman reklam amaçlı açık saçık kadınların fotoğraflarının belediye otobüslerin üzerine asılmasının çok çirkin olduğunu belirterek belediyelerden halkın ifsadı için değil ıslahı için projeler üretmesini istediklerini söyledi.

"Bu fotoğraflar Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya yakışmamaktadır"
Yetkililerin halkın İslami örf ve adetlerine saygı duyması gerektiğine değinen Halil Güler ise, " Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait şehir içi otobüslerin üzerinde yarı çıplak kadınların gösterilmesi halkın ahlak ve değerlerini bozucu bir durumdur. Bu memleketin Müslüman olan halkına belediyenin bu tür reklamlara nasıl izin verebiliyor. Haftada en az iki- üç defa belediye şehir içi otobüslerine biniyoruz. O gün otobüsün arkasındaki yarı çıplak kadın fotoğrafını gördüm.  Bu fotoğraflar Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’ya yakışmamaktadır. Yetkililere  sesleniyorum bu duruma müdahale etsinler. " diye çağrıda bulundu.

Reklamı yapılan firmanın isminin İslami bir terim olduğuna dikkat çeken Mehmet Taba’ da " Geçenlerde aracımla çarşıdan geçerken bu rezaleti gördüm. Ailemde arabadaydı baktım ki gerçekten çok müstehcen bir fotoğraf oraya koymuşlar. İnsanları ifsat etmeye çalışıyorlar. Bu durumun Peygamberler şehri Urfa ‘da olması bizi çok üzmektedir" şeklinde konuştu.

 

( Sedat Kuşulay-Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.