banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması; Kurtlar Vadisi gibi
MİT'in 'yetkisiz ve görevsiz' restini gören Özel Yetkili Savcılık geri adım atmayarak dün eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında yakalama emri çıkardı. Hakan Fidan ile ilgili olarak ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Öte yandan Adana'da da bir MİT mensubu gözaltına alındı. Yargı ve MİT arasında yaşanan bu restleşmenin nereye varacağını ise bilinmiyor.Cihat Arpacık/İstanbul

Yakalama emri çıkartıldı

MİT'in savcılığa gönderdiği itiraz dilekçesi üzerine Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya, MİT'çiler hakkında yakalama emri çıkarttı. Hakan Fidan için yakalama kararının çıkarılmamasının nedeni ise Fidan'ın neden ifadeye gelmediğine dair mazeret sunmasına bağlandı.

Polis nezaretinde adliyeye!

Hakan Fidan'ın, Ankara Savcılığı'nın da davetine uymayıp ifade vermeye gitmemesi durumunda "Kolluk kuvveti nezaretiyle adliyeye getirilmesi" yönünde bir karar verilebileceği belirtiliyor. Haklarında yakalama emri verilen eski MİT'çiler Taner ve Güneş ise Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne polis nezaretinde getirilip ifadesi alınacak.



KCK soruşturması kapsamında geçtiğimiz Perşembe günü ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş adliyeye gitmemiş MİT ise savcılığa bir yazı yazarak "Mahkemenin görevsiz ve yetkisiz" olduğu belirterek ilgili dosyanın Ankara Savcılığı'na gönderilmesini istemişti. Hükümetin, savcılara özel yetki veren CMK 250. maddede değişikliğe hazırlandığı gün Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan karşı atak geldi.

İstanbul'dan Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na talimat yazılarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması istendi. Mazeretsiz şekilde ifade vermeye gelmeyen Emre Taner, Afet Güneş ve 2 MİT'çi hakkında ise yakalama emri verildi.

Şimdi ne olacak?

Talimatın Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşmasının ardından Ankara MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ifade daveti çıkarılacak. Fidan ya Ankara Savcılığı'na giderek konuyla ilgili ifade verecek ya da adliyeye hiç gitmeyecek. CMK'da değişiklik yapılmaz ve savcılar davetlerinde ısrarcı olursa Fidan hakkında "kolluk kuvveti nezaretinde adliyeye getirilmesi" için emir çıkarılabilir.

Haklarında yakalama emri çıkarılan eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ise polis nezaretinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilebilir. Yapılan ifade alma işleminin ardından ise savcılığın kararıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilebilir.
Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.