banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Hacı adaylarına uçak engeli

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Diyarbakır’dan havayoluyla kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi, dualar eşliğinde uğurlandılar.

Saat 08.00’de kalkması gereken uçakları arıza veren hacı adayları, saatlerce havaalanında beklemek zorunda kaldılar.

Uçakları tamir edilen hacı adayları, yaklaşık 4 saatlik beklemenin ardından yola çıktılar.

Hacı adayları adına İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklama yapan Faruk Tekbir, hac yolcuları için arızalı uçak tahsis edilmesine tepki göstererek, mağdur durumda olduklarını söyledi.

“Bize dünyanın en eski uçağını göndermişler”

Yaklaşık 4 saat boyunca havaalanında beklemek zorunda kaldıklarını belirten Tekbir, “Sabah saat 05.00’te havaalanına geldik. Uçağımızın saat 08.00’de kalkması gerekiyordu. Uçağın bir saat gecikmeli geleceğini söylediler. Bize Türkiye’nin, belki de dünyanın en eski uçağını göndermişler. Uçak arıza verdiği için pistin ortasında tamir ediyorlar. 4 saattir burada perişan olduk.” dedi.

“Adeta canlı tabuta biniyoruz”

Hacı adaylarının arıza veren uçağa binmek konusunda endişe yaşadıklarını aktaran Tekbir, “Buradaki diyanet görevlileri bize bilgi vermediler. Müftüyü aradım. Onun da durumdan haberi yoktu. Ortada ne uçak var ne de başka bir şey. Uçağın arıza verdiğini öğrenen hacı adaylarının hiçbiri uçağa binmek istemiyor. Şimdi de uçağı tamir ettiklerini ve binmemiz gerektiğini söylediler. Adeta canlı tabuta biniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uçağa binen hacı adayları bu sefer de klima sorunuyla karşılaştı. İçerinin çok sıcak olduğunu ve bazı arkadaşlarının fenalık geçirdiğini dile getiren hacı adayları, bu uçakla gidemeyeceklerini belirterek uçaktan indi. Hacı adaylarının itirazı üzerine firmanın yaptığı kontrollerde klimanın arızalı olduğu ortaya çıktı.

Klimanın onarılması için çalışmalar sürerken, hacı adayları bu uçakla gitmek istemediklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.   (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.