banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Güvenç;Akçakale Kapısı Tüm Türkiye İçin Önemli


Akçakale İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ile ilçe esnafı katıldı.

Suriye hükümeti tarafından tadilat yapıldığı gerekçesiyle kapatılan Akçakale sınır kapısında bulunan esnafın sorunlarını yerinde dinleyen Vali Güvenç, esnafa sabırlı olunması yönünde telkinde bulundu. Vali Celalettin Güvenç, esnafın yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduklarını söyleyerek, “Kapı sadece Akçakale’nin için değil, Şanlıurfa ve Türkiye için de önemli. Kapını kapalı olması bizim tercihimiz değil” dedi.

Vali Güvenç, Akçakale sınır kapısında yaşanan tüm gelişmeleri ve sorunları yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Arap baharı denilen halk hareketini komşumuz doğru okuyamadı. Kendi halkıyla savaşmayı tercih etti. Türkiye’ye karşı tedbir alarak sınırlarını kapattı. Bu durumdan mutlu değiliz. İrademiz dışında gelişen bir durum bu” dedi.

Esnaftan sabırlı olmalarını isteyen Vali Güvenç, yolun sonunun aydınlık olduğunu söyledi. Her zaman esnafın yanında olacaklarını vurgulayan Vali Güvenç, “Sınırın diğer tarafındaki insanlarda kapının kapalı olmasından rahatsız. Dua edin orada çok kan dökülmeden sağduyu galip gelsin. Oradaki insanlar da özgürce hürce yaşamayı baskılardan kurtulmayı hak ediyorlar. Yaşanan bu karışıklıklara rağmen kapının açılması için görüşeceğiz. Kapının açılması için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

2008 yılında Akçakale ilçesinde tahsil edilen vergi matrahının 5 milyon TL olduğunu,  ticaretin gelişmesiyle birlikte 2011 yılında bu rakamın 37 milyon TL’ye ulaştığını kaydeden Vali Güvenç, “Bu ülkeye de vatandaşa da katkıdır. Biz de kapının açılmasını arzuluyoruz” dedi.

Vali Güvenç, Akaçakale’de 2 bin 500 esnafın bulunduğunu ve bunların borçlarının yapılandırılması yönünde bir adım atılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Toplantıda vatandaşlar sıkıntılarını dile getirerek, Vali Güvenç’in ilçeye gelerek kendilerini dinlemesinden ve ilgilenmesinden ötürü duydukları memnuniyeti belirterek kendisine teşekkür ettiler.

Vali Güvenç, vatandaşların talebi üzerine Akçakale ilçesine Halk Bankasının açılması için yetkililer ile telefon görüşmesi yaptı. Vali Güvenç, Telefon görüşmesinin ardından Halk bankası yetkilileri tarafından Akçakale’ye Şube açılacağının müjdesini verdi.

Bu arada ilçe esnafıyla yapılan toplantıda Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kartal ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Ay ilçede bulunan Sınır kapısının kapanmasından dolayı yaşanan sorunları ve esnafın SSK, Vergi borçları konusunda yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Vali Güvenç daha sonra Akçakale ilçesinde esnafın yoğunlukta olduğu İstasyon caddesinde esnafla görüşerek sorunları dinledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.