banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, çatışmaların yoğun olduğu bölgelerden göç eden halka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bölgedeki çatışmaların bölge halkını ciddi anlamda olumsuz yönde etkilediğini belirten Gök, göç edenlerin sayısındaki artışa dikkat çekti.

Yaşananları değerlendiren Ahmet Gök, bölgeden göç eden halka özellikle batıdaki insanların kucak açması ve sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Bölgede yürütülen operasyonlarda sivil halkın burnunun dahi kanamaması gerektiğinin altını çizen Gök, “Son gelinen noktada benim gördüğüm artık devlet, PKK terörü bitmeden o bölgeye huzurun gelmeyeceği kanaatine ulaşmış durumda. Dolayısıyla terörü bitirmek için ciddi bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyonlar yürürken sivil halkın burnunun dahi kanamaması gerekiyor.” dedi.

“Bölgedeki çatışmalar bölge halkını ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor”

Bölgeden göç eden mağdur halkın sayısındaki artışa da dikkat çeken Gök, “Şuanda bölgeyi terk eden insanlar var. Bu rakam ne yazık ki her geçen gün artıyor. Bölgedeki çatışmalar bölge halkını ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor. Bölgeden göç edenlere kardeşlerimize özellikle batıdaki insanların kucak açması ve sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu noktada herkes hassasiyet sahibi olmalıdır”

PKK zulmünden kaçarak çareyi göç etmekte bulan halka sahip çıkılması çağrısında bulunan Gök, bu noktada herkesin hassasiyet sahibi olmasını istedi.

Gök, “Batıda yaşayan kardeşlerimiz, bölgede PKK zulmünden kaçıp buralara gelen kardeşlerimize sahip çıkması gerekiyor. Batıdaki bütün kardeşlerimiz hassasiyet sahibi olmalı ve bu gelen insanlara hiç ayrım gözetmeksizin sahip çıkılmalıdır. Bazı ırkçı ve siyasi düşüncülerin hesabını yapmamalıyız. Terör mağduru olarak batı illerine veyahut diğer bölgelere sığınmış olan bu kardeşlerimize mutlaka kucak açılması lazımdır.” diye konuştu.

Bu anlamda gerek sivil toplum örgütlerinin gerek devletin halka sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyen Gök, bu noktada devlet başta olmak üzere herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.