banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Gençlerin ekmek kapısı oldu

 AGİED Başkanı Mehmet İnat, "Yaklaşık 3 yıldır Şanlıurfa ve civar illerde 1000 girişimci kursiyerlere eğitim verdik. Bunların içerisinde sadece kentimizde 300 kişi işyeri sahibi oldu. Son 3 yıl içerisinde açılan işyerlerinin yüzde 80'ni destek sağladığımız insanlardır" dedi.
İnat, kısa adı AGİED olan 2011 yılında kormuş olduğumuz Anadolu Girişimcileri İşbirliği ve Eğitim Derneğimiz ile birlikte kurulduğu günden beri gerek Kalkınma Ajansı ile gerek Valilikle, gerek İŞKUR'la ve gerek ŞUTSO gibi kurumlarla sürekli eğitim programları ve projelerle birlikte hareket etme fırsatımız oldu. Bunun yanı sıra Batman, Mardin, Hatay, Kilis, Gaziantep, Siirt, Bingöl, Bitlis ve Adıyaman gibi illerde de girişimcilik eğitimleri ve benzeri gibi faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.  
İnat, geçen 3 yıllık süre içerisinde bir kez genel kurul yapma şansımız oldu. Genel kurulda başkan seçilerek 3 yıldır bu görevi yürütmekteyim. 1000 kişiye yakın girişimcilik eğitimleri düzenledik. Bu kapsamda yaklaşık olarak girişimcilik sertifikası alan 300'ün üzerinde genç, işyeri açma fırsatı buldu. Şanlıurfa'da son 3 yıl içerisinde açılan işyerlerinin yüzde 80'ini destek sağladığı kursiyerler olduğunu belirtti.
Kalkınma ajansımız ile 2013 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında, Şanlıurfa öncü yatırımcılarla kalkınıyor projesi adı altında 10 sektörü ilgilendiren fizibilite çalışması yaptıklarını ifade eden İnat, "bu fizibilite çalışmalarımız meyvesini verdi. Vatandaşlar bu konuya duyarlı davranarak bu eğitimi alıp biran önce kendi işyerlerini açmak istiyorlar. Yanımıza gelip eğitim alan birçok insan, artık kendi işyerlerini açıp çalışmak istediklerini söylüyorlar. Bölge de fizibilite açmak isteyen arkadaşlara yardımcı oluyoruz" dedi.
İnat, "Üye sayımız şuan 100'ün üzerinde, özellikle üyelerimizin nitelikli ve derneğimize katkı da bulunmasını, diğer üyelerle iş birliği sağlamasına, etik kurallar çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini yürütmelerine de özen gösteriyoruz. Yönetim kadromuz da farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan arkadaşlarımız var. Bu süreninde devamında ulusal ajans da, Avrupa birliği ve SODES kapsamında yapılacak birkaç projemiz daha var. Azerbaycan, Estonya ve Litvanya'da şuan ortak çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıllarda artık, yeni bir genel kurul sonrası AGİED'di daha kapsamlı, daha fazla kişi ile istifade edip içinde üye olabileceği bir altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Şeyhmus Aydoğdu/ Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.