banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Genç kalemlere öykü yazma teknikleri anlatıldı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından AB Öykü Yarışması’na katılacak genç kalemler için Avrupa Birliği ve öykü yazma teknikleri konusunda bir eğitim semineri düzenlendi.
Yenişehir İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Öykü Yazarı Cemil Kavukçu ve Harran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Levent Bilgi’nin konuşmacı olarak katıldıkları seminerde 9 ve 10. Sınıf öğrencilerine AB temel değerlerinden “Farklılıklar İçinde Birlik” ilkesi ve öykü yazma teknikleri anlatıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Nimet İnce, konuşmasında Türkiye-AB ilişkilerinin başlangıcının 1963 yılına dayandığını ve 1963 yılında Ankara Antlaşması ile başlayan bu ilişkinin 2005 yılı sonunda Türkiye’nin aday ülke statüsüne kavuşmasıyla daha da güçlenmiş ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin temel dış politikalarından biri halini aldığını belirtti. Devam eden üyelik müzakere sürecinin halkın tüm kesimlerince doğru bir şekilde anlaşılmasının büyük önem taşıdığını ve herkese bu konuda önemli görevler düştüğünü dile getiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği’ne yönelik sorumluluklarını yerine getirme çalışmalarına 2009 yılında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği içerisinde kurduğu AB Bilgi Merkezi’ni bünyesinde faaliyete geçirerek başlamıştır. Bu anlamda en büyük görev gençlere düşmektedir. Çünkü ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençler AB-Türkiye üyelik sürecinin gelişiminde de çok önemli roller üstlenmektedir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu çeşitli çalışmalarda işbirliği yaparak bilgilendirmeyi hedeflemekte, Odalarımız ve Bilgi Merkezlerimiz ise bu çalışmalara yerelde destek vermektedir. Bu çalışmalardan biri olan ve 21 ilde düzenlenen Avrupa Birliği Öykü Yarışması, Avrupa Birliği’ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda yarışmanın bu yıl ki konu başlığını “Farlılıklar İçinde Birlik” olarak belirlenmiştir. Bu yarışmaya hazırlamak amacıyla bugün değerli hocamız Levent Bilgi ve öykü yazarımız Cemil Kavukçu ile öğrencilerimizi bir araya getirdik. Değerli konuklarımızın vereceği bilgiler inanıyoruz ki sizlere yeni ufuklar açacaktır, gençlerimizin kendilerine yeni hedefler belirlemesine yardımcı olacaktır.”
Seminerde, Öykü yazarı Cemil Kavukçu öykü yazma teknikleri konusunda öğrencilere bilgiler verirken, Yrd. Doç Dr. Levent Bilgi de, bu yıl ki yarışma konusu olan “farklılıklar içinde birlik” konusunda öğrencilerle paylaşımlarda bulundu. Türkiye’deki AB Bilgi Merkezleri’nin bulunduğu 21 ildeki 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak bu yıl dördüncüsü düzenlenen AB Öykü Yarışması’nın ulusal etabında dereceye giren ilk 3 öğrenci Brüksel ve bir AB ülkesi gezisi ile ödüllendirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.