banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Gemlik Hz. Hüseyin'i yâd etti

 Yaptığı kitlesel programlarla sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformunun,  Bursa Koordinatörlüğü’ne bağlı Gemlik temsilciliği tarafrından, ‘Hz. Hüseyin ve Kerbela’ konulu bir program düzenledi. 

Özel bir düğün salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Özkan Yaman katıldı. 

Programda İkra Tiyatro ekibi tarafından Hz. Hüseyin’in şehadetinin sahnelendiği sırada,  katılımcılar duygu dolu anlar yaşarken,  birçok kişinin göz yaşlarına hâkim olamadığı görüldü. 

Muammer Yılmaz Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Araştırmacı Yazar Özkan Yaman bir konuşma yaptı.

Kerbela hadisesini özetleyen Yaman Hoca, özellikle Kerbela’da, Kufelilerin Hz. Hüseyin’e karşı işlenen vahşete duyarsız  kalmalarına,  ‘Emir kulu’ olma bahanesini ileri sürmelerine dikkat çekti. 

“ ‘Emir kulu’ ifadesi katliama karşı sadece bir kılıf” 

Kufelilerin yapılan katliama kılıf olarak emir kulu kelimesini kullandıklarını ifade eden Yaman, “Hz. Hüseyin onlarla konuşuyor diyor ki ‘Derdiniz nedir? Onlar da diyor ki ‘Bize böyle emredilmiş.  Emir kuluyuz.’ İlk defa orada bir kelime ile tanışıyor İslam ümmeti; ‘Emir kulu’. Bu kelimeyi daha sonra çok duyacağız. Önce Allah’ın kulu olması gereken insanlar, maalesef önce emir kulu olunca, Kufeli gibi oldular. Kufeliler gibi hareket ettiler. Ve bu emir kulları önce sırayla namazlarını kılıyorlar, daha sonra hemen nöbet yerlerine geçiyorlar ki, Hz. Hüseyin’e ve Ehli Beyt’ine su vermemek için.”şeklinde konuştu. 

Zabıta ekipleri  programının  afişlerini kaldırmaya çalıştı

Her insanın içinde bir Yezid ve kufeli potansiyeli olduğunu anlatan Yaman, Gemlik’te Belediye’ye bağlı zabıta ekiplerinin Hz. Hüseyin ile ilgili yapılacak programın afişlerini kaldırmaya çalışmasını hatırlatarak şöyle konuştu: “Diyor ki birileri, ‘Filan kimseler konferans yapıyormuş. Ama onlar bizim cemaatten değiller oraya gidemem.’ Senin içinde Kufeli dirilmiş be, dirilmiş senin içinde Kufeli. Hz. Hüseyin’i anma programının duyuru afişi asılacakmış cama, kaldır onu, niye sen Müslüman değil misin? Ben emir kuluyum.’ Sen Kufeli olmuşsun be. Lanetleme Kufeliyi, kızma Kufelilere, senin içinde Kufeliler dirilmiş.”

Yapılan konuşmanın ardından İkra Tiyatro ekibi Hz. Hüseyin ve Kerbela sahnesini canlandırdı. Yaklaşık bir saat süren tiyatroda birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Daha sonra tiyatro ekibinin hep bir ağızdan Hz. Hüseyin’e atfen seslendirdiği ezgi, herkesin büyük beğenisini kazandı.

Program Maşallah Oruçluoğulu’nun yaptığı duayla son bulurken, program sonunda katılımcılara aşure ikramı yapıldı. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.