banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Geleneksel Ali Dede Hayratı etkinliği Başladı-VİDEO



Karaköprü Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Geleneksel Ali Dede Hayratı programı kapsamında bugün ilk olarak Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Şeyh Ali Dedenin kabrini ziyaret ile başladı. Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri önce balıklara yem attı daha sonra hep birlikte Şeyh Ali Dede’nin kabrine gelerek dua okudular. Daha sonra Başkan Çiftçi, burada yaptığı açıklama yaparak “Her yıl geleneksel olarak Ekim ayının sonunda yapılan Karaköprü için önemi olan Şazeli Ali Dede (Ali Baba)’nin hayratı tüm kamuoyu tarafından biliniyor. 21. Yüzyılda barışa ne kadar hasret kaldığımızı da manevi değerlerin ne kadar üst seviyeye çıkması gerektiğini ecdadımızdan aslında öğreniyoruz. Karaköprü’deki birlik ve beraberliğin sembolü aynı zamanda bereketin kazancın kullanımına karşılık olarak da Karaköprü’ye vasiyet etmiş olduğu o mirası yarın inşallah saat 11.00’da Karaköprü’de, tüm fakir fukara ve vatandaşlarımızla bir araya gelip hayratta buluşacağız” dedi.

ŞEYH ALİ DEDE KİMDİR:

Şeyh Ali Dede 1600’lü yıllarda Şanlıurfa’ya gelir, Karaköprü’de yaşar. Sultan IV. Mehmet Han 30 Kasım 1651 tarihli bir beraat ile Ali Dede’ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar. Hayır sahibi zat senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beraatle kendisine verilen Karaköprü’nün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eden zatdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.