banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Gaziantep'te anlaşmalı olarak boşanan 164 kişi ceza aldı

Gaziantep’te dul ve yetim maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak evliliklerini bitirdikleri tespit edilen 164 kişinin maaşı Gaziantep SGK İl Müdürlüğü tarafından kesilerek haklarında cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Yapılan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçtiklerini belirten SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, kentte bütün boşanmaları mercek altına aldıklarını söyledi.

Vatandaşlar tarafından yapılan şikayet ve ihbarları büyük bir titizlikle değerlendirdiklerini söyleyen Uzun, incelenen 614 kişi içinde anlaşmalı boşandığı tespit edilen 164 kişinin maaşının kesildiğini ve cezai işlemin başlatıldığını açıkladı.

Gaziantep'te son 3 yıl içerisinde devletten maaş alabilmek için 614 kişinin evliliklerini anlaşmalı olarak sonlandırdığı yönündeki ihbar ve şikayetleri büyük bir titizlikle incelediklerini belirten Uzun, şikâyet ve ihbar edilen kişilerden 164 kişinin aylıkları kesilerek haklarında cezai işlem başlatıldığı belirtti.

Haksız yere aylık almak için anlaşmalı boşananlara yönelik denetimlerin yapıldığını ve kesinlikle taviz verilmediğini belirten Uzun, “2013 yılında 253, 2014 yılında 188, 2015 yılında ise 173 toplamda 614 tane ihbar ve şikayet şeklinde anlaşmalı boşanma iddiası geldi. 164 tanesini gerçekten anlaşmalı olduğu için maaşını kestik ve cezai işlemi başlatıldı. 139 kişinin ise incelemesi devam ediyor.” dedi.

“Hak etmedikleri bir şeyi talep ediyorlar”

Dul ve yetim maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak evliliklerini bitirenlerden 100 bin TL’ye varan bir geri ödeme yapıldığını belirten Uzun, “Bu vatandaşlara ayda 500-600 lira maaş bağlanıyor fakat yıllar sonra bu biriken para 50-60 bin ve 100 bin liraya kadar yaklaşıyor. Bu tür kişiler hak etmedikleri bir şeyi talep ediyorlar ve bu durum karşılarına çok zararlı bir şekilde çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bazen anne kızını şikayet ediyor”

Anlaşmalı boşanmaya yönelik yapılan ihbar ve şikayetlerin bizatihi şahısların en yakınları tarafından bildirildiğini belirten Uzun, “Ne gariptir ki bu şekilde olanları en yakınları bize ihbar ve şikayette bulunuyor. Kardeşleri bunları şikayet ediyor. Bazen anne kızını şikayet ediyor. Çünkü eşinden maaş alıyor ve böyle dramatik olaylarla da karşılaşabiliyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.