banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Gaziantepli fıstık üreticileri fiyatlardan memnun

GAZİANTEP - 2014 yılı hasadının sona ermesinden sonra belirlenen fıstık fiyatlarından sonra fıstık fiyatının geçen yıla oranla artış göstermesi fıstık üreticilerini memnun etti.

Gaziantep’te fıstık hasadının sona ermesinden sonra belirlenen Antepfıstığı fiyatlarından Gaziantepli fıstık üreticileri son iki yıldır fıstık fiyatlarından memnun olduklarını ve Antepfıstığı fiyatlarının hak ettiği yeri bulduklarını dile getirdiler.

Esnafın her ne kadar Antepfıstığı fiyatlarından memnun olmasa da üretici olarak fiyatlardan memnun olduklarını belirten Nevzat Meşe, “Bu yıl geçen yıla oranla fıstık fiyatlarının daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Temmuz ayının ortalarında başlanan hasat dönemi artık son erdi diyebiliriz. Malumunuz fıstık bir var bir yok yılı yaşamaktadır. Bu yıl her ne kadar dolu ve don fıstığı etkilediğini söylesek de Allah’a hamd olsun rekolte fena sayılmaz diyebiliriz. Her ne kadar esnaf fıstık fiyatlarının yüksekliğinden muzdarip olduğunu belirtse de biz üreticiler emeğimizin karşılığı olan fıstık fiyatlarından memnunuz.” dedi.

Önceki yıllara göre Antepfıstığı fiyatlarından memnun olduklarını belirten Mehmet Bozkurt ise, “Bu yıl fiyatlar yeni yeni şekil almaya başladı. Şimdiye kadar ben fıstığı dediğimiz yaş fıstık 14 ile 16 TL arasında satılıyordu. Şuan ben yani kırmızı fıstığı hasadının sona ermesinden dolayı artık fıstık kuru olarak satılmaya başlandı. Kuru kırmızı fıstık fiyatları ise şuan 26 ile 27 TL arasında işlem görüyor. Önceki yıllara oranla fiyatlardan memnun olduğumuzu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Üreticiler açısından bu yıl Antepfıstığı fiyatlarının kendilerini memnun ettiğini belirten Mehmet İbrahimoğlu da, “Her yıl bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz fıstık bizden çok ucuz fiyatlarla alınıyordu. Emeğimiz masrafımızı karşılamıyordu. Bir yıl boyunca mazotu, gübreyi borca aldığımız için hasat döneminde fıstığı toplar toplamaz satmaya götürüyoruz ve bizden çok düşük fiyatlarla alınan fıstık daha sonra üreticinin elinde kalmadıktan yani biz esnafa sattıktan sonra fiyatlar yükselmeye başlıyordu. Biz üreticiler açısından bu yıl antepfıstığı fiyatları olması gereken durumda ve ben kendimi bildim bileli Antepfıstığı fiyatları ilk defa bu yıl yüzümü güldürdü.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.