banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Gazetecilerden Halk Eğitim Merkezine ziyaret

Kızıltepe'de görev yapan gazeteciler, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir’i makamında ziyaret ederek, kurum çalışmaları ve kurslar hakkında bilgi aldılar.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar ile birçok vatandaşın okuma yazma öğrendiğini, açtıkları mesleki kurslar sayesinde meslek edindiklerini belirten Mehmet Hadi Gökdemir, kursların yanı sıra MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerin Genel Müdürlüğü denemelerini öğrencilere ücretsiz olarak yaptıklarını söyledi.

Engelli vatandaşlara yönelik EKPSS kursu açtıklarını ve bu kursta 26 engelli öğrencinin kurs gördüğünü belirten Gökdemir, "Üniversiteye hazırlık (YGS) 1. Dönemde 950 öğrenci, 2. dönem de ise 484 öğrenciye kurs verilmekte ve bu öğrencilere denemeler yapılmakta. Önümüzdeki hafta YGS sınavına katılacak tüm öğrencilere başarılar dilerim.” dedi.

Gökdemir, "Bu eğitim-öğretim döneminde mesleki 265, sosyal-kültürel 91, okuma-yazma alanında 42 kurs olmak üzere toplamda 398 kurs açılmış ve 6 bin 574 kursiyer bu kurslardan faydalanmıştır.” diye belirtti.

Şu anda 121 mesleki, 40 sosyal kültürel ve 10 okuma yazma kursu olmak üzere 171 kursun açık olduğunu belirten Gökdemir, "Kursta 2 bin 148’i kız, 430’ı erkek olmak üzere 2 bin 578 kursiyer eğitim görüyor. Ayrıca 8 bin öğrenciye açık öğretim hizmeti veriliyor." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.