banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Gazeteci Saldırısına Tepkiler Devam ediyor


Kısa adı ANİYAD olan Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği Akçakale ilçesinde gazetecilik yapan İbrahim Halil Arslan’ın 7 kişi tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili olarak basın açıklaması yayınladı.

ANİYAD Başkaı Ahin Güneş imzası ile yapılan basın açıklamasında:

Akçakale ilçesinde görev yapan basın mensubu arkadaşımız, İbrahim Halil Arslan, evine gittiği sırada kimliği belirsiz 6-7 kişi tarafından ellerinde sopalarla feci şekilde darp edilmiştir.

Gazeteci arkadaşımız İbrahim Halil Arslan’a yapılan bu vahşi saldırıyı, Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği (ANİYAD) olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Geçen gün Siverek’te dün akşam da Akçakale’de olmak üzere son günlerde basın mensuplarına karşı bu yönlü saldırıların arttığı görülmektedir. Basın mensuplarına yönelik  bu saldırıların arkasında duranların, bu emirleri veren çağdışı zihniyete sahip şer odaklarının, başta Cumhuriyet Baş Savcılığının, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in ve emniyet güçlerinin bu işin faillerini bularak adalet önüne çıkarmalarını bekliyoruz.

Bu saldırıların failleri bulunup adalet önüne çıkarılmadıkça, bizim açımızdan, bundan sonra basın mensuplarına yönelik yapılacak bu yönlü saldırıların vebalini failleri bulamayan kamu görevlileri üstlenmiş olacaktır.

Unutulmamalı ki görevi sadece haber yapmak olan basın mensupları yalnız değildir. Bu nedenle Akçakale ilçesinde görev yapan basın mensubu arkadaşımız, İbrahim Halil Arslan’a saldıranları kamuoyu önünde tekrar lanetliyor, yapılan bu kalleşçe saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği (ANİYAD) olarak  Akçakale ilçesinde görev yapan basın mensubu arkadaşımız, İbrahim Halil Arslan arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.