Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_78da1k344eufct4qa8rb8e1ua6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Garsonlar'da artık İngilizce Öğrendi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Garsonlar'da artık İngilizce Öğrendi

Şanlıurfa Belediyesi’nce yürütülen “Sağlık İçin Hijyen; Hijyen İçin Eğitim” Projesi kapsamında “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülüne sahip işletmelerde garson olarak görev yapan personellere yönelik başlatılan İngilizce kursu başarıyla tamamlandı.

     Kursun sonunda adeta şakır şakır İngilizce konuşmaya başlayan garsonlar, sertifikalarını düzenlenen törenle Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın elinden aldı.

     Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce restoran, lokanta, konukevi v.b işletmelerde görev yapan personellere yönelik ilk kez verilen “İngilizce Kursu”nda kursiyerlere uzman hoca gözetiminde A’dan Z’ye İngilizce öğretildi.

    Göbeklitepe, Haleplibahçe Mozaikleri, Dünya’nın İlk Üniversitesi Harran, Bazda Mağaraları, Şuayb Şehri ve birçok ören yerlerini topraklarında barındıran Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya gelen yabancı turistlerle nasıl diyalog kuracakları konusunda çeşitli eğitimlerden geçen Urfalı garsonlar artık geleceklerine umutla bakıyor.

BAŞKAN FAKIBABA, GARSONLARI İNGİLİZCE TESTTEN GEÇİRDİ.

   “Tarihin Sıfır Noktası, Medeniyetler Başkenti” olarak adlandırılan Şanlıurfa’ya gelen yabancı turistlerin lokanta, restoran ve konukevlerinde daha rahat hareket etmelerini sağlamak amacıyla böyle bir kursu açtıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, sertifika töreninde garsonları İngilizce testten de geçirmeyi ihmal etmedi.

    Kursiyerleri İngilizce selamladıktan sonra yabancı bir turist olarak siparişlerini sıralayan Belediye Başkanı Fakıbaba, kendisiyle aynı şekilde İngilizce diyalog kuran kursiyeri ve diğer kursiyerleri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

   Şanlıurfa Belediyesi olarak turizme büyük önem verdiklerini, bu kapsamda açılan bu kursun oldukça faydalı bir hizmet olduğuna dikkat çeken Fakıbaba, “Şanlıurfa bilindiği üzere bir turizm kenti. Bu vesileyle şehrimizi gezmeye gelen özellikle yabancı turistlerle diyalog kurmak ve onları buradan memnun bir şekilde uğurlamak kentimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda verilen hizmeti oldukça önemli görüyor, kursa katılan arkadaşlarımızı gösterdikleri gayretten ve başarıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

   “Sağlık İçin Hijyen; Hijyen İçin Eğitim” Projesi kapsamında verilen eğitimler, yapılan denetimler sonucunda “Evinizin Mutfağı” bayrak ödülüne sahip 6 işletmeden toplam 22 personelin katıldığı 4 aylık kurs sonunda 11 kişinin sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.